Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Klink Klaar. Uitspraak van het Nederlands voor Franstaligen

Timmermans Bernadette, Blomme InesNederlands
€ 27,50
Op voorraad
Klink Klaar.  Uitspraak van het Nederlands voor Franstaligen

Beschrijving

Klink Klaar “Uitspraak Nederlands voor Franstaligen” is een oefenboek voor een goede uitspraak van het Nederlands. Geen enkele Franstalige zal dit boek nog kunnen missen zeker als die een aardig woordje mee wil praten.
Voor woordvoerders, politici, advocaten en andere publieke sprekers is een correcte uitspraak uiteraard heel belangrijk. Maar de doelgroep van dit boek is ruimer: het is een uitstekende uitspraakgids voor iedere Franstalige Belg die de andere landstaal beter wil beheersen en voor onze medeburgers van buitenlandse origine. Ze zullen er allen hun voordeel mee doen.
Klink Klaar “Uitspraak Nederlands voor Franstaligen” biedt een theoretische basis en een uitgebreid praktijkgedeelte voor Franstaligen die een klare en duidelijke uitspraak van het Nederlands nastreven. In het boek komen specifiek die uitspraakelementen aan bod die voor Franstaligen problemen opleveren. Het bevat dan ook zeer veel oefeningen op klanken die voor Franstaligen lastig zijn, anders gevormd worden of in het Frans niet bestaan. Ook de intonatie en de accenten komen aan bod, want vaak knelt daar het schoentje. Frisse stemmen gidsen je door de oefeningen op de nieuwe website www.klinkklaaronlinefrans.be. Zeg de woorden en de zinnen na en krijg zo meer controle over je uitspraak. Het vraagt veel oefening, maar iedereen kan het leren!

BERNADETTE TIMMERMANS, doctor in de medische wetenschappen en logopediste, doceert stem- en spraakvaardigheid aan het RITCS en aan de Master Journalistiek van de VUB. Zij is eveneens verbonden aan de lerarenopleiding van de VUB en is vorser aan de Universiteit van Antwerpen. Elk jaar is ze aan het UCT in Gent een van de gastdocenten van de zomercursus voor de Nederlandse taal en cultuur die bijgewoond wordt door 100 buitenlandse studenten die Nederlands komen studeren. Ze is ook stemcoach bij de VRT en bij MEDIALAAN.
INES BLOMME, logopediste en germaniste, is docente Nederlands voor anderstaligen aan het Instituut voor Levende Talen (ILT) van de KU Leuven. Ze heeft een bijzondere interesse voor het remediëren van uitspraakproblemen die samenhangen met verschillende taalachtergronden. Haar expertise gebruikt ze zowel in de gewone taallessen als in de uitspraakklas. Samen met haar collega’s ontwikkelde ze een oefenmethode die anderstaligen helpt een goede uitspraak van het Nederlands te verwerven.

Klink Klaar. Uitspraak van het Nederlands voor Franstaligen

Davidsfonds / Zachte kaft - 240 p. / 16,5 x 24 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
240

Eigenschappen

Afmeting:
16,5 x 24 cm