Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Mozart: twee requiemmissen - Eén omverwerpende beleving

Marc Erkens
€ 15,00
Mozart: twee requiemmissen - Eén omverwerpende beleving

Beschrijving

In de Katholieke Kerk werd lange tijd geloofd dat het opdragen van een requiemmis het verblijf in het vagevuur van een geredde ziel kon verkorten. Heeft Mozart daarom zo zijn best gedaan om van zijn Requiem iets heel bijzonders te willen maken? Horen we daarom in de muzikale delen die van zijn hand zijn een componist aan het woord die opnieuw grenzen verkende, en die nog maar eens verlegde? Een componist die door de dood vroegtijdig de mond werd gesnoerd want anders ongetwijfeld een visionair romanticus zou zijn geworden.


Deze e-cursus bevat naast een uitgebreide tekst met afbeeldingen ook video’s waarin je de docent aan het werk ziet of hoort.

Eigenschappen

Inhoud

Eigenschappen