Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Matthias Vanden Gheyn: In de sporen van de Bach van de beiaard

€ 25,00
Matthias Vanden Gheyn: In de sporen van de Bach van de beiaard

Beschrijving

Matthias Vanden Gheyn is wereldwijd een van de meest uitgevoerde Vlaamse componisten. Zijn beiaardmuziek klinkt uit klokkentorens in Australië, Japan, de Verenigde Staten … en uiteraard in Vlaanderen.

In 2021 vieren we het 300ste geboortejaar van deze Leuvenaar die in beiaardkringen bekend staat als de ‘Bach van de beiaard’. Beiaardier Luc Rombouts neemt ons mee naar de plaatsen die nog herinneren aan Vanden Gheyn.


We bewonderen zijn standbeeld op het Leuvense stadhuis, bladeren in het universiteitsarchief in het manuscript van zijn beroemde beiaardpreludia en beklimmen de toren van waaruit hij 40 jaar lang de inwoners van Leuven verblufte met zijn virtuoze beiaardvertolkingen. En uiteraard geniet je ook van de mooie muziek die hij schreef voor beiaard, orgel en klavecimbel.


Deze e-cursus bestaat uit filmpjes waarin beiaardier Luc Rombouts je meeneemt doorheen het Le(u)ven van Matthias Vanden Gheyn. Daarbovenop geniet je van twee exclusieve beiaardrecitals.

Eigenschappen

Inhoud

Eigenschappen