Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

De lach van Chesterton

Durnez Gaston, Davidsfonds EssaysNederlands
€ 22,50
Op voorraad
De lach van Chesterton

Beschrijving

Toen Gaston Durnez 25 jaar oud was, wilde hij een humoristische roman schrijven. De eerste vijftig bladzijden liet hij lezen aan een collega, schrijfster Maria Rosseels. Een paar dagen later gaf die het manuscript terug en zei: “Weet je wat jij moet doen? Chesterton lezen.” De roman kwam er nooit, maar de liefde voor het werk van de Britse schrijver Gilbert Keith Chesterton (1874-1936) zou Durnez nooit meer kwijt geraken. Hij noemde hem de rest van zijn dagen “mijn grootste literaire liefde”.

Chesterton was een reus van een mens, lichamelijk en geestelijk, die ernst en geestigheid als geen ander wist te combineren en die door Bernard Shaw “een kolossaal genie” werd genoemd. Hij was niet alleen de geestelijke vader van Father Brown, de priester-detective, maar ook de auteur van een stapel andere meesterwerken als De man die donderdag was en Orthodoxie.

De lach van Chesterton is een speelse biografie, maar vooral een aanstekelijke liefdesverklaring aan een van de beste en interessantste schrijvers van de 20ste eeuw. Onderaan de pagina kun je een leesfragment downloaden.

Dit boek maakt deel uit van de reeks Davidsfonds Essays. Daarin verschenen ook:


Een danser in de sneeuw van Gaston Durnez
Schipbreuk der beschavingen van Amin Maalouf
Mijn land, rechts of links van George Orwell


De lacht van Chesterton

Davidsfonds / Zachte kaft - 256 p. / 14 x 21,5 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
256

Eigenschappen

Afmeting:
14 x 21,5 cm