De 36ste Zomerzoektocht is hier!

ZZ banner 21 juni - 21 september.png

De 36ste Zomerzoektocht is hier!

Gepubliceerd door Davidsfonds op 30 juni 2022

Dit jaar trekken we naar Hoogstraten, Merksplas, Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. Zoek jij mee? 

De 36ste Zomerzoektocht van Davidsfonds trekt naar Hoogstraten, Merksplas, Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. De drie gemeenten slaan al langere tijd de handen in elkaar om de prachtige streek in de kijker te zetten en Davidsfonds vindt het hoog tijd om er ook eens langs te gaan. Jullie zijn van dinsdag 21 juni tot en met woensdag 21 september 2022 dan ook van harte welkom in het Land van Mark & Merkske om te genieten van erfgoed, natuur, goed gezelschap en een wervelende zoektocht!
 
Het Land van Mark & Merkske omvat een groot gebied in de Antwerpse Kempen en het Nederlandse Noord-Brabant. Met de pas gerestaureerde Sint-Katharinakerk en het 14e-eeuwse begijnhof, dat vandaag pronkt op de UNESCO Werelderfgoedlijst, heeft Hoogstraten twee grote historische troeven in handen. De kolonie in Merksplas is een plek waar je eveneens kan genieten van geschiedenis en natuur. Vroeger vormde de kolonie een gedwongen vluchtoord voor landlopers, maar vandaag wordt het met plezier bewoond door verschillende soorten vogels, vleermuizen en andere fauna. In Baarle-Hertog-Nassau kan je naast de Zomerzoektocht ook zoeken naar de landsgrens. In dit unieke enclavedorp vervagen de grenzen tussen België en Nederland en kan je genieten van het beste van twee werelden.
 
Je kan dit jaar opnieuw kiezen tussen de familiezoektocht en de klassieke zoektocht. Elk deelnemingspakket bevat naast de zoektocht ook de gloednieuwe streekgids. Vanaf begin mei kan je jouw pakket aankopen op www.dezomerzoektocht.be!
 

Labels: Cultuurregio Schatlas | vensters Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit