Bestsellers

Bestsellers

Davidsfonds Webwinkel / Boeken
Ontdek onze bestsellers en laat je inspireren.

We mogen niks meer zeggen

LectrrNederlands
€ 9,99
We mogen niks meer zeggen

Beschrijving

Tien jaar lang al staat Lectrr elke dag in de krant. De cartoonist ontving stapels fanbrieven, maar ook dreigbrieven, genoot de twijfelachtige eer een tijd lang politiebescherming te krijgen, en riep de toorn van de Volksrepubliek China over zich af. Lectrr zag in al die jaren zowel zijn krant als de wereld rond zich veranderen. Eerst mocht je om alles lachen, daarna mocht er niks meer. Of was het andersom?

Voor We mogen niks meer zeggen zette hij zich aan het schrijven, en brengt hij verslag uit vanuit de loopgraven. Waar kun je nog mee lachen in een wereld waarin feiten er vaak niet meer toe doen, en waarin steeds meer mensen zich lijken terug te trekken in hun eigen gelijk, om uiteindelijk alleen nog zichzelf of gelijkgestemden te tolereren?

Kreeg hij zelf met censuur te maken? Mag hij met alles lachen? Of doet hij aan zelfcensuur? Te vuur en te zwaard verdedigt hij de vrije meningsuiting, maar hij stelt zich ook de vraag: is die absoluut? Mogen we inderdaad niks meer zeggen? Of juist wel?

Lectrr (pseudoniem van Steven Degryse, 1979) werkt als cartoonist voor onder meer De Standaard. Voor uitgeverij Davidsfonds maakt hij dit najaar al voor de tiende keer een jaaroverzicht in cartoons. Deze zomer wordt een grote overzichtstentoonstelling aan zijn werk gewijd tijdens de zestigste editie van het Internationaal Cartoonfestival van Knokke-Heist.

We mogen niks meer zeggen - Humor, vrije meningsuiting en censuur

Davidsfonds / Harde kaft - 48 p. / 11 x 17,7 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
48

Eigenschappen

Afmeting:
11 x 17,7 cm