Berichten over concert

Cultuurblog

  1. 3 mei 2023

    Vier op zaterdag 6 mei Beiaarddag in een uniek Mechels kader!

    Mechelen staat al eeuwen bekend om haar beiaardcultuur. Van prachtige concerten tot uitstekende opleidingen voor beiaardiers-in-wording: de stad heeft zich geprofileerd als hoofdstad van de internationale beiaardkunst. Ook vandaag blijft Mechelen jonge beiaardiers aantrekken die deze traditie mee voortzetten.

    Vier op zaterdag 6 mei Beiaarddag in een uniek Mechels kader!
    Lees meer over "Vier op zaterdag 6 mei Beiaarddag in een uniek Mechels kader!"
  2. 21 maart 2023

    World Piano Day

    Componist en pianist Johan Famaey brengt op World Piano Day 2023 een ode aan de piano met een filmisch geïnspireerd programma. Laat je op dit concert overspoelen door virtuozen Dirk Brossé en Marina Martín Maldonado, en verrassen door aanstormend talent. De vier jonge winnaars van de Belgian Piano Awards zullen het voorprogramma verzorgen. Mis het dus zeker niet!

    World Piano Day
    Lees meer over "World Piano Day"
  3. 22 januari 2023

    Voor jou gezien: theaterconcert The Tempest

    Be not afeard, the isle is full of noises”, schrijft Shakespeare in The Tempest. De muziek inherent in zijn toneelstuk maakt het werk een ideale kandidaat om op melodie gezet te worden. Meerdere componisten waagden zich aan dit fantasierijke stuk, maar het is de interpretatie van Jean Sibelius die het Antwerp Symphony Orchestra vorige vrijdag samen met het theatergezelschap de Roovers ten tonele bracht. Wij brengen verslag uit.

    Voor jou gezien: theaterconcert The Tempest
    Lees meer over "Voor jou gezien: theaterconcert The Tempest"