Berichten over Het Accent

Cultuurblog

 1. 30 juli 2022

  Zomers leesvoer en ander lekkers

  De temperaturen swingen de pan uit en de zomer is al halverwege… Hoog tijd voor wat welkome verfrissing met het lekkerste zomerleesvoer. Extra verrassing: bij elk boek vind je het recept voor een zomers drankje/hapje terug om je hoofd koel te houden tijdens het lezen. Literaire cocktails: check!

  Zomers leesvoer en ander lekkers
  Lees meer over "Zomers leesvoer en ander lekkers"
 2. 6 juli 2022

  Feest in Vlaanderen

  Naar goede gewoonte vieren onze lokale afdelingen de Vlaamse feestdag. We verzamelen graag alle activiteiten die onze vrijwilligers organiseren in één lijst. Jij kiest dus zelf waar en hoe je de Vlaamse feestdag viert dit jaar.

  Feest in Vlaanderen
  Lees meer over "Feest in Vlaanderen"
 3. 5 januari 2022

  Kunst als middel tegen ongelukkig zijn

  In Het Accent van januari kon je al kennismaken met Kris Stroobants, oprichter en dirigent van symfonisch orkest Frascati Symphonic uit Leuven. In deze blog leer je meer over de doelen van Frascati zelf en over Kris zijn idee van geluk.

  Kunst als middel tegen ongelukkig zijn
  Lees meer over "Kunst als middel tegen ongelukkig zijn"
 4. 4 januari 2022

  “Tv was jong, alles kon”

  Drie jaar lang zwoegde hij aan zijn boek. Urenlang zat hij in de archieven van de VRT om bijna vergeten jeugdfeuilletons opnieuw te bekijken. En hij regelde een heleboel gesprekken met de acteurs van toen, om er toch maar zoveel mogelijk over te weten te komen. Peter Van Camp stelt je trots zijn Kinderen van Zeppos voor, over de magie van het Vlaamse jeugdfeuilleton vanaf de jaren ’50. Hij licht voor onze blog alvast een tipje van de sluier voor je op.

  “Tv was jong, alles kon”
  Lees meer over "“Tv was jong, alles kon”"