Over Toast Literair met Koen Snyers en Jana Schoefs

22 jan
Herk-de-Stad - Markthallen

Toast Literair met Koen Snyers en Jana Schoefs

“Adem”, een poëtische vertelling door dichter-schrijver Koen Snyers ondersteund met muzikale klanken van Jana Schoefs

zondag 22 januari 2023 van 11:00 uur tot 13:00 uur

Koen Snyers en Jana Schoefs, levenspartners en daarnaast samen het duo ‘Altijd ADEM’, brengen hun muzikale vertelling ADEM voor ons. 

Koen Snyers en Jana Schoefs

In deze voorstelling brengt Koen een poëtisch verhaal, met teksten die afwisselend naar adem doen happen en ademruimte geven. Hij ondersteunt dat verhaal met zijn intuïtief gecreëerde pianoklanken. Nog meer ademruimte krijg je, wanneer Jana Koens teksten ondersteunt en afwisselt met haar zang en klanken.

Deze voorstelling is meteen ook de lancering van Koens nieuwe bundel ADEM, met naast poëtische teksten ook links naar zijn nieuwe piano-album BREATHE. Na afloop van de voorstelling signeert hij graag deze bundel voor je.

Bekendmaking kortverhalenwedstrijd 2020 (na jaren Covid-uitstel)

En toen viel het stil… In de wisseling van 2020 naar 2021 organiseerde Davidsfonds een kortverhalenwedstrijd als creatieve remedie in de stilgevallen corona-wereld. Wat we toen nog niet wisten was dat in het voorjaar 2021 de wereld helemaal op slot ging. Inzendingen waren er maar we konden er niks mee aanvangen. We moesten in ons ‘kot’ blijven.

Papier is echter geduldig. Nu, na een aantal jaren uitstel mag het weer.

Er is geen betere gelegenheid dan in het spoor van Toast Literair al dat ingezonden literaire moois te presenteren. Dus doen we dat met de beloofde prijzen bovenop … Eindelijk!

Prijzen

zondag 22 januari 2023, 11uur
cultuurcentrum De Markthallen Herk-de-Stad
met passend hapje en drankje
toegang leden Davidsfonds 8€ - anderen 10€

Labels: TaalLiteratuurTheater & dansDiversiteitFilosofieLezing1 sessieNederlands | basisgebruiker A1/A2BasiscursusRolstoeltoegankelijkActiviteitLokaalToast LiterairCultuureForum

Academie / Taal

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.