Over Toast Literair met Paul Verleyen

22 jan
Roeselare - Zaal Suydtbrugge

Toast Literair met Paul Verleyen

Graag nodigen wij U uit op Toast Literair, ons jaarlijks terugkerend Davidsfondsevenement rond taal, dit keer op zondag 22 januari om 10 uur in zaal Suydtbrugge in het Klein Seminarie, Zuidstraat 27 in Roeselare. Op het programma: meesterverteller Paul Verleyen leert u alles over

 

Het West-Vlaams, wat een taal!

 

Het is wellicht geen toeval dat precies in tijden van globalisering het West-Vlaams hoge toppen scheert: West-Vlaamse reeksen zoals Chantal halen geweldige kijkcijfers en de liedjesteksten van Flip Kowlier en zijn vele volgers worden ook tot ver buiten de provincie luid meegezongen. De culturele wereld omarmt ons dialect als nooit tevoren. Maar waar komt het West-Vlaams vandaan? Hoe evolueerde het? Paul Verleyen wijst ons de weg, leert ons enige grammatica aan, grasduint in de sappige woordenschat en legt uit waarom dit zo’n rijke taal is. Hij eindigt met een leuke en originele taalquiz, voorzien van tal van prijzen voor de winnaars. Tot slot heffen we het glas op het West-Vlaams én op het nieuwe jaar. Een aanrader voor iedereen die de eigen taal beter wil leren kennen en houdt van boeiende verhalen!

Inschrijven kan via davidsfondsroeselare@gmail.com  (kan tot op de dag zelf, maargraag voorzien we ons op voldoende drankjes en hapjes)

 

Deelnameprijs: €10 - Vrijetijdspas €5 (niet-leden €15) Banknummer : BE73 4675 0026 5160

Zie ook op www.davidsfondsroeselare.be  Volg ons ook op facebook.

zondag 22 januari 2023 om 10:00 uur

Paul Verleyen komt ons vertellen over de Vlaamse dialecten. Alle verdere info op www.davidsfondsroeselare.be

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 10,00
Standaard € 15,00
Labels: TaalLezing1 sessieActiviteitToast Literair

Academie / Taal

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.