Over Belgische wijnen leren kennen en ... proeven.

09 mei
Dendermonde - Parochiecentrum Mariakring

Belgische wijnen leren kennen en ... proeven.

Via een leerrijke voordracht krijgen we een goede kijk op Belgische wijngebieden, druivensoorten en manieren van wijn maken.

dinsdag 9 mei 2023 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Sedert een aantal jaren zijn de Belgische wijnen bezig aan een steile opgang. Maar niet iedereen heeft een goed inzicht in het groeiende marktaanbod, in de verschillen, in de kwaliteit en in de smaak.

Belg wijn

Via een boeiende en leerrijke voordracht krijgen we een goede kijk op de verschillende wijngebieden, de gebruikte druivensoorten en de manieren van wijn maken in België. De voornaamste wijnstreken komen daarbij aan bod: het Heuvelland, de Côtes de Sambre et Meuse, de Limburgse Maasvallei en de Voerstreek. 

Ook proeven en beoordelen we twee witte en vier rode wijnen van zes verschillende druivenrassen.

Dit alles gebeurt onder leiding van Gerard Van den Abeele, secretaris van de Vlaamse Wijngilde en voorzitter van de Commanderij Molenberg.

Elke deelnemer brengt zijn/haar 3 wijn(proef)glazen mee.

Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 60. Snel inschrijven dus en dit zeker vóór 1 mei 2023 door te mailen of te bellen naar: willemvandenbremt@gmail.com of GSM 0485 96 01 29.

De inschrijving is slechts geldig na overschrijving van € 15 voor leden en € 19 voor niet-leden op banknummer BE40 0682 2184 2663 van Davidsfonds Dendermonde, met vermelding "Naam + wijnproeverij". In deze prijs zijn de toegangsprijs en de proeverij inbegrepen.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 15,00
Standaard € 19,00

Info: willemvandenbremt@gmail.com  / GSM 0485 96 01 29.

Labels: Ontspanning & Ontmoeten1 sessieActiviteit