Over HUMOR: WAT WAAROM EN HOE VALT ER TE LACHEN? Lezing Prof. Jean Paul Van Bendegem

25 nov
Wondelgem - Polyvalente zaal De Zulle

HUMOR: WAT WAAROM EN HOE VALT ER TE LACHEN? Lezing Prof. Jean Paul Van Bendegem

Jean Paul VAN BENDEGEM, geboren te Gent op 28 maart 1953 is licentiaat in de wiskunde en doctor in de wijsbegeerte. Hij was buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel voor de vakken logica en wetenschapsfilosofie en deeltijds gastprofessor aan de Universiteit Gent.

De lezing heeft als voornaamste bedoeling een verkenning te presenteren van wat humor is, welke verschillende vormen van humor er bestaan, wat de effecten zijn van humor op mensen (maar ook bij chimpansees en bonobo’s), welke betekenissen de lach kan hebben en, als sluitstuk, het filosofisch meest uitdagende onderwerp: waar liggen de grenzen van de humor, aangenomen uiteraard dat er zulke grenzen zijn? Zoals men van een filosoof mag verwachten zal het onderwerp na de lezing veel complexer geworden zijn dan ervoor!

vrijdag 25 november 2022 van 20:00 uur tot 22:30 uur

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief Gratis
Leden Gezinsbond € 6,00
Standaard € 10,00
UITPAS-houder met kansentarief € 2,00

Betalen: overschrijving op rekeningnummer BE63.9733.7851.0808, vermelden “humor”

Inschrijven: email met bevestiging van uw deelname naar nadine.lenssens@telenet.be

Labels: Mens & MaatschappijOntspanning & OntmoetenLiteratuurDiversiteitFilosofieZingevingFamiliedag1 sessieNederlands | basisgebruiker A1/A2RolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitWereldCultuurwetenschaptipsMaatschappijtaal