Sprekers bij NIEUW - 'Ontsluierd'. Over Afghanistan, de rol van vrouwen en vredesprocessen

05-19 mrt
Bellem - Gemeentelijk ontmoetingscentum

NIEUW - 'Ontsluierd'. Over Afghanistan, de rol van vrouwen en vredesprocessen

Een relaas over de harde uitdagingen voor Afghaanse meisjes en vrouwen 

dinsdag 5 maart 2024, dinsdag 12 maart 2024, dinsdag 19 maart 2024

Over de sprekers

 1. Dominique de Graaf

  Dominique de Graaf

  Dominique de Graaf is al 20 jaar journaliste en werkt sinds 2013 voor de VRT-Nieuwsdienst. Ze focust op vrouwenrechten, defensie en geopolitiek. In 2014 reisde ze voor het eerst naar Afghanistan samen met Moeders voor Vrede en ontwikkelde een bijzondere interesse voor het land. In het verleden schreef ze eveneens artikels voor uiteenlopende magazines. Ze is ook auteur van “Psychiaters op de Sofa” en de chicklit “Diva’s en Deadlines”.
 2. Evie Lootens

  Evie Lootens

  In 2021 begon Evie Lootens haar activiteiten voor Moeders voor Vrede. Evie is algemeen coördinator van de organisatie in België. Samen met de lokale werknemers in Afghanistan volgt zij ook het reilen en zeilen ter plaatse op.
 3. Joanie de Rijke

  Joanie de Rijke

  Joanie de Rijke is freelance journalist in binnen- en buitenland. Haar expertise ligt bij oorlogs- en conflictgebieden, human interest en socio-economische onderwerpen. Daarnaast geeft ze ook lezingen over haar ervaring als internationaal verslaggever, en HEAT (Hostile Environmental Awareness Training) aan journalisten en humanitair medewerkers. Ze is tevens auteur van drie boeken en werkt momenteel aan een internationale tv-documentaire over de oorlog in Oekraïne. Sinds september 2023 is ze gastprofessor voor het Engelstalig luik in de cursus ‘Introduction to Journalism & Media’ aan Arteveldehogeschool.

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs € 52,00
Standaardprijs € 67,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Mens & MaatschappijDiversiteitPolitiekCursus3 sessiesBasiscursusRolstoeltoegankelijkAcademieActiviteitWereld