Over Natuuractiviteit: Canisvliet (Westdorpe)

17 jun

Natuuractiviteit: Canisvliet (Westdorpe)

Het Canisvliet is een kreek in een poldergebied op de grens België - Nederland vlak bij Westdorpe (Terneuzen). Het een gebied is 450ha groot en 100 ha zijn natuurontwikkelingsgebied. Op 17 juni nemen ervaren gidsen ons mee in dit gebied op zoek naar de rietorchis, pluimzegge, bruine kiekendief en wie weet een blauwborst.

zaterdag 17 juni 2023 om 14:00 uur

Het gebied van het Canisvliet was ooit een zijarm van de Hont(e), een oude benaming voor wat nu de Westerschelde is. Na inpoldering op het einde van de achttiende eeuw werd het gebied gedeeltelijk drooggelegd. Het huidige deel werd onbewoond landbouwgebied met brak water.  Bij de verbreding van het kanaal Gent-Terneuzen (jaren '60) werd het Canisvliet niet opgespoten en kon zich zo ontwikkelen tot een prachtig natuurgebied.

Onze wandeling vertrekt aan het restaurant Baeckermat (Bernhardstraat 80, Westdorpe) om 14.00 uur. De verplaatsing naar Westdorpe wordt individueel uitgevoerd maar afspreken onder elkaar kan natuurlijk. Wie dat wenst kan mee met de fiets. We spreken daarvoor af om 12.30 uur aan het "blauw brugske"" (Mariakerke, Brugse vaart)). De afstand Mariakerke - Canisvliet is ongeveer 25 km (fiets).

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 10,00
Standaard € 10,00

Info: Telefoonnummer of e-mailadres

Labels: Mens & MaatschappijActiviteitLokaalWandeling met gids