Over Poetin,de nieuwe tsaar.

18 apr
Aalst - Utopia

Poetin,de nieuwe tsaar.

Een lezing door Bert de Craene.

dinsdag 18 april 2023 van 14:00 uur tot 17:00 uur
Vladimir Poetin bestuurt het Nieuwe Rusland met ijzeren vuist, net als zijn verre voorgangers, de tsaren. Blijkbaar niet tot ontevredenheid van Ivan met de pet. Wat verklaart deze populariteit en wat betekent dit voor de al verstoorde relaties met het Westen?
Poetins oorlog tegen Oekraine heeft onze ogen geopend, zodat nu eerder sprake is van dictator Poetin dan van tsaar Poetin.
Bert De Craene was een kwarteeuw journalist bij de VRT-radionieuwsdienst en het magazine Aktueel. Hij werkte ook voor Klara waar hij documentaires maakte over internationale politiek.
Sinds half de jaren 80 volgde hij de turbulente gebeurtenissen in Midden- en Oost-Europa en de voormalige Sovjet-Unie. In 1989 maakte hij van dichtbij het uiteenvallen van het Oostblok mee met als hoogtepunt het neerkomen van de Muur in Berlijn op 9 november.
Daarna volgde hij van nabij de implosie van de Sovjet-Unie, onder andere in de Baltische Sovjetrepublieken waar de burgers het eerst in opstand kwamen tegen het Kremlin. Na het uiteenvallen van de USSR versloeg hij van dichtbij de burgeroorlogen in Joegoslavië, die ook leidden tot het uiteenvallen van Tito’s droom.
De lezing gaat door in Utopia zaal "Mieke & Maaike op de 1ste verdieping.
Het aantal deelnemers is beperkt tot 40.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 12,00
niet leden € 17,00

Inschrijven kan door bovenstaand bedrag te storten op rekening nr. BE32 4325 1841 2102 van Davidsfonds Aalst; vermelden ‘Rusland 180423’ + aantal personen.

Meer informatie bij het Secretariaat DF-Aalst, Thérèse Rosier, tel 0475 77 06 09

Labels: Mens & MaatschappijPolitiekLezing1 sessieNederlands | zelfstandige gebruiker B1/B2BasiscursusRolstoeltoegankelijkActiviteitEuropalezing