Over Vier miljard jaar aarde. Over continenten, klimaten en levensvormen

09 feb t/m 16 mrt
Beveren - CC Ter Vesten (Mediazaal)

Vier miljard jaar aarde. Over continenten, klimaten en levensvormen

De aarde functioneert als een gigantisch systeem waarin alles samenhangt. Dat roept meteen de vraag op naar de invloed van de mens op zijn planeet. Deze wonderlijke geschiedenis die leidde naar de huidige mensenwereld wordt haarfijn uit de doeken gedaan door Noël Vandenberghe.

Startdatum: donderdag 9 februari 2023

Onze planeet ontstond meer dan vier miljard jaar geleden, in een heelal dat nog veel ouder was. Sindsdien is de aarde een dynamische planeet gebleven met aardbevingen en vulkaanuitbarstingen, wisselende zeespiegels, verschuivende continenten en nieuwe gebergten. Ook het klimaat schommelde heel sterk doorheen die miljarden jaren. En het leven dat zich al snel na het ontstaan van de planeet ontwikkelde, evolueerde mee onder invloed van de steeds wijzigende omstandigheden. 

De aarde functioneert als een gigantisch systeem waarin alles samenhangt. Maar wat is de invloed van de mensen op hun planeet? Noël Vandenberghe, autoriteit over de geschiedenis van de aarde, doet de verwondering-wekkende geschiedenis die leidde naar de huidige mensenwereld haarfijn uit de doeken.  

Prof. Noël Vandenberghe is emeritus gewoon hoogleraar geologie van de KU Leuven. Hij was internationaal actief in studies over het ontrafelen van de geschiedenis van de aarde en heeft ook heel wat praktische ervaring in de toegepaste geologie onder andere als geoloog bij de Geologische Diensten van België en Indonesië.

Programma van cursus Vier miljard jaar aarde. Over continenten, klimaten en levensvormen

Dag 1, donderdag 9 februari
14:00 - 16:00 Sessie 1 Door Noël Vandenberghe
Dag 2, donderdag 16 februari
14:00 - 16:00 Sessie 2 Door Noël Vandenberghe
Dag 3, donderdag 2 maart
14:00 - 16:00 Sessie 3 Door Noël Vandenberghe
Dag 4, donderdag 16 maart
14:00 - 16:00 Sessie 4 Door Noël Vandenberghe

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan ledentarief € 64,00
Standaard € 79,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Mens & MaatschappijWetenschap & techniekCursus4 sessiesBasiscursusAcademieActiviteit