Leesgroepen

Samen genieten van boeken met Davidsfonds leesgroepen

Davidsfonds Activiteiten / In de kijker
Lezen is een eenzame bezigheid. Of... toch niet? Geniet samen met anderen van de beste boeken in een leesgroep. Je leest allemaal hetzelfde boek en bespreekt dat tijdens gezellige bijeenkomsten. Ideaal om nieuwe boeken én mensen te leren kennen. Op naar een leesgroep in jouw buurt!

Welkom bij de grootste literaire familie van Vlaanderen en Brussel

Wist je dat... Davidsfonds zo'n 70-tal leesgroepen telt, verspreid over heel Vlaanderen? Dat betekent: veel mensen die net als jij gek zijn van boeken en lezen. En wat is er nu leuker dan met gelijkgestemde zielen samen rond tafel zitten om te praten over dat ene geweldige boek?

leesgroepen.jpg

Lees je met ons mee?

Of je nu een literaire veelvraat bent of een occasionele lezer, kom je mee verdiepen in boeken met onze leesgroepen. De boeken kies je samen uit. De gezellige babbel doe je bij iemand thuis, de bib of een andere toffe locatie. Hapje, drankje en fijne mensen krijg je er gegarandeerd bij! Want gezelligheid, eerlijkheid en respect voor elkaar staan centraal.

Je krijgt de nodige achtergrondinformatie over de auteur en zijn oeuvre, over de verhaallijnen, de personages en nog veel meer. En ook voor kinderen bestaan er enkele leesgroepen. 

Zoek een leesgroep in je buurt

leesgroepen 3.jpg

Je eigen leesgroep

Heeft jouw afdeling nog geen leesgroep? Misschien is het een leuk idee om hiermee aan de slag te gaan. Maar bij een leesgroep komt wel het een en ander kijken. Hoe begin je daaraan? 

Wij maakten de 'Handleiding voor (beginnende) leeskringen'. Je vindt er een antwoord op je meest prangende vragen, met een hoop tips en initiatieven die het je leesgroep gemakkelijker maken. En als je op zoek bent naar inspiratie voor geschikte leesgroepboeken, brengt onze leeslijst raad.

Handleiding voor (beginnende) leeskringen

Inspiratie met onze leeslijst