Over De Etrusken. De grote voorgangers van de Romeinen

07-28 mrt
Ninove - CC De Plomblom

De Etrusken. De grote voorgangers van de Romeinen

Koen Wylin haalt deze bijzonder rijke en complexe samenleving tevoorschijn uit de plooien van de geschiedenis.

donderdag 7 maart 2024, donderdag 14 maart 2024, donderdag 28 maart 2024

Toscane: het zacht glooiende heuvellandschap draagt nog steeds de naam en de sporen van zijn vroege bewoners, de Etrusken of Tusci. Vanaf de 8ste eeuw v. Chr. bewoont dit ‘mysterieuze’ volk het gebied tussen Arno en Tiber. Al in de oudheid speculeert men over hun herkomst, want ze wijken in hun taal, religie en gebruiken sterk af van omringende volkeren.

Wat begrijpen wij van de taal en denkwijze van de Etrusken? Hoe zag hun maatschappij eruit? Waarin geloofden ze? Koen Wylin haalt deze bijzonder rijke en complexe samenleving tevoorschijn uit de plooien van de geschiedenis. Hij geeft een genuanceerd beeld van een volk dat nog steeds tot de verbeelding spreekt.

Dr. Koen Wylin is doctor in de Klassieke Filologie aan de KU Leuven, waar hij promoveerde op een proefschrift over de Etruskische taal. Hij doceerde Latijn aan de KULAK, is leraar Latijn, Grieks en Filosofie aan het Don Boscocollege te Zwijnaarde en werkt als taallector Latijnse Taalkunde aan de UGent. Hij publiceert vooral over de Etrusken en hun taal.

De cursus gaat door in de polyvalente vergaderzaal van CC De Plomblom, ingang langs De Deynstraat, op 7- 14 - 28 maart.

Organisatie: Davidsfonds Regionale kern Ninove m.m.v. CC De Plomblom

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 52,00
Standaard € 67,00

Info en inschrijven bij Willy De Smet. Tel: 0478/65.91.28 of e-mail: willy.desmet1@skynet.be

Of via de Davidsfonds Academie. Tel: 016/31.06.70 of website: https://www.davidsfonds.be/activiteiten-detail-page/6312/de-etrusken-de-grote-voorgangers-van-de-romeinen#Over

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurCursus3 sessiesActiviteitEuropaDavidsfonds AcademieCultuurregio Denderregio