Over Bezoek aan Het Kunstuur te Roeselare

17 jun
Roeselare - Sint-Amandskerk

Bezoek aan Het Kunstuur te Roeselare

Je krijgt 29 absolute Belgische topwerken te zien uit de periode 1850 - 1950, een periode die heel rijk was aan diverse kunststromingen.

zaterdag 17 juni 2023 van 14:45 uur tot 16:30 uur

Je krijgt 29 absolute Belgische topwerken te zien uit de periode 1850 - 1950, een periode die heel rijk was aan diverse kunststromingen. Bekende Vlamingen vertellen wat hun band is met de kunstenaar of met het schilderij.

In Roeselare gaan we de confrontatie aan met kunstwerken van o.a. René Margritte (surrealisme), Valerius De Saedeleer (mystiek symbolisme), Gustave De Smet (Vlaams expressionisme), Léon De Smet (impressionisme, expressionisme), Emile Claus (luminisme), Constant Permeke (expressionisme), Gustave Van De Woestyne (symbolisme, expressionisme), Albert Servaes (expressionisme), Théo van Rysselberghe (neo-impressionisme).

Samen met de aangepaste muziek van niemand minder dan Dirk Brossé zorgt dat voor één uur betoverende kunst in een historische locatie, de Sint-Amandskerk op het Deconinckplein. In exact een uur heb je alles gezien en gehoord. Een heel aparte beleving! Een ‘kunstuur’ dat bijblijft.

Iedereen is welkom!

https://hetkunstuur.com/roeselare-sint-amandskerk

-- Praktisch --

Het Kunstuur vindt plaats in de ontwijde Sint-Amandskerk aan het De Coninckplein 1 te 8800 Roeselare. Deze kerk bevindt zich dicht bij het centrum van de stad. (Let dus op, niet verwarren met de parochiale Sint-Michielskerk aan het Sint-Michielsplein.)

We hebben voor jullie een aantal kaarten gereserveerd voor zaterdagnamiddag 17 juni. Per tijdsblok worden er maar 8 personen toegelaten. Daarom hebben we twee tijdsblokken gereserveerd: van 15u00 tot 16u00, en van 15u20 tot 16u20. Bij inschrijving zal het tijdsblok dat jou wordt toegewezen meegedeeld worden.

Aandacht: de organisatoren vragen om 15 minuten voor het aanvangsuur aanwezig te zijn. Daarna is het blijkbaar zeer moeilijk om nog binnen te geraken.

We plannen om daarna met iedereen die dit wil een glaasje te gaan drinken in “Bar Giraf”. Dit is een leuke plek in de oude pastorie van de Sint-Amandsparochie, die zich bevindt in de Sint-Amandsstraat 104, vlak naast de Sint-Amandskerk waar Het Kunstuur doorgaat.

-- Parkeersuggesties --

Met de wagen is m.i. de vlotste manier om Roeselare te bereiken. Vandaar organiseren we ook carpooling.

Er is de NMBS-parking, op 3 minuten van de Sint-Amandskerk.
https://www.roeselare.be/parkings/parking-station-roeselare

Bij de Sint-Amandskerk bevindt zich ook een publieke bovengrondse parking: de Moermanparking. Op zaterdag geldt hier een bijzonder gunsttarief (€ 1,00 voor 4 uur parkeren, € 2,00 voor 8 uur).
https://parkeren.be/parkings/parking-moerman

Mocht je niet over eigen vervoer beschikken of wil je ingaan op ons aanbod voor carpooling, dan kun je dit vermelden bij je inschrijving. Dan zorgen wij, bestuursleden, wel voor vervoer. Dit mag voor niemand een reden zijn om niet deel te nemen aan deze activiteit.

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard € 15,00

Heb je interesse? Aarzel dan niet en geef je deelname door aan onze voorzitter Patrick Desmarets. Mail naar patrickdesmarets@yahoo.com of bel naar 0473 21 22 30.

We vragen €15 per persoon. Dit is de prijs die wij zelf voor de kaarten aan Het Kunstuur hebben betaald. Het betreft een vaste toegangsprijs, voor iedereen gelijk.

Je inschrijving is definitief na ontvangst van het deelnamebedrag op rekeningnummer BE76 6528 2001 0295 van het Davidsfonds Wortegem-Petegem.

Gelieve jouw deelname tegen uiterlijk 10 juni te bevestigen.

Labels: Kunst & CultuurBeeldende kunstActiviteitCultuurBezoek met gidskunstHet kunstuurUitstap