Over Bijeenkomst van Leesgroep “DE HEIDE” rond het boek “VERLOREN” van Ingrid Vander Veken

12 feb

Bijeenkomst van Leesgroep “DE HEIDE” rond het boek “VERLOREN” van Ingrid Vander Veken

Bespreking van het boek "Verloren" van Ingrid Vander Veken

op maandag 12 februari 2024 om 20 uur

Plaats van bijeenkomst: bij Gilberte Aerts, Hageveld 22, Londerzeel

Bij gebrek aan budget wordt dit geen literair salon, maar een gewone leesgroepbijeenkomst. Jammer, want het boek van Ingrid Vander Veken kreeg al ruime weerklank in de pers.

Gratis.
Inschrijven is wel vereist: via mail cecilia.verbergt3@gmail.com of telefonisch 052-30 07 57

maandag 12 februari 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Voor Liesje Andriesse en haar zoontje eindigt een vier jaar durende vlucht voor het nazigeweld in Auschwitz. Als Ingrid Vander Veken haar nagelaten oorlogsbrieven in handen krijgt, weet ze: dit verhaal moet worden verteld. Wie was deze jonge joodse vrouw? Welk geheim heeft haar broer zijn hele leven met zich meegedragen? Wat heeft zich afgespeeld in de stilte van haar laatste jaren? Op zoek naar antwoorden vindt de auteur de laatste getuigen terug en stoot zij op de sporen die dit drama ook in hun levens heeft nagelaten. Van Nederland en België vertakt haar boek zich naar Frankrijk, Spanje en Portugal, Engeland en de Verenigde Staten. En naar Indonesië, waar Liesjes ouders en broer, op de vlucht voor de kampen in Europa, terechtkomen in jappenkampen.

Verloren is een tragisch levensverhaal en een boeiende familiesaga tegen de achtergrond van zwarte bladzijden die niet zijn omgeslagen en nooit vergeten mogen worden. 

Ingrid Vander Veken 300 dpi

Ingrid Vander Veken (1948) schrijft jeugdboeken, verhalen, romans en literaire non-fictie. Zwijgen (2016) is een memoir over geheimen rond de Tweede Wereldoorlog, en Wat overblijft (2020) een aangrijpend boek over afscheid nemen van een huis en van dierbaren. Daarnaast is Ingrid Vander Veken columnist en docent Creatief Schrijven. Als PEN-bestuurslid was zij verantwoordelijk voor de Schrijversflat die gevluchte auteurs een onderkomen biedt.

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

12 € voor niet-leden

10 € voor DAVIDSFONDS leden

Labels: leeskringleesgroep