Over U zijt wellekome/ Kapelle zingt kerst 2023

26 dec
Kapelle-op-den-Bos - Sint-Niklaaskerk

U zijt wellekome/ Kapelle zingt kerst 2023

Davidsfonds Kapelle-op-den-Bos en de pastorale zone Het Anker nodigt iedereen uit op de 6de editie van "U zijt wellekome/ Kapelle zingt kerst"!

dinsdag 26 december 2023 om 15:00 uur

‘U Zijt Wellekome’ is een gezellig kerstevenement voor de hele familie. De titel is een uitnodigende knipoog naar één van de oudste Vlaamse kerstliederen: Nu zijt Wellecome. Nu zijt Wellecome’, ‘Maria die zoude naar Bethlehem gaan’ en ‘Herders Hij is geboren’, zijn er slechts enkele van.

Met dit initiatief willen het Davidsfonds en de pastorale zone ‘Het Anker’ het authentieke kerstgebeuren onder de aandacht brengen.

Wij zijn aan de zesde editie van dit evenement toe. Het gelegenheidskoor, samengesteld uit mensen van Kapelle-op-den-Bos, Ramsdonk en Nieuwenrode, wordt ook deze keer versterkt door het koor Schola Cantorum uit Westrode onder leiding van Daniël Spinnael . De organist van de parochies Kapelle-op-den-Bos en Ramsdonk, David Stienaers, begeleidt ons aan de piano.

Speciale gasten dit jaar zijn de kinderen van het onlangs opgerichte kinderkoor ‘De Nieuwe Nootjes’.

Esther Van Hellemont is met dit koor niet aan haar proefstuk toe. Vele jaren had ze in de school van Nieuwenrode een schoolkoor. Nu wil ze met dit nieuw concept alle kinderen die van zingen houden, kansen geven. Dit optreden is meteen een primeur voor dit gloednieuwe kinderkoor.

‘U zijt Wellekome’ is een evenement dat toegang verschaft via een ‘vrije bijdrage voor het goede doel’. Dit jaar gaat deze bijdrage naar ‘Mamadepot Kapelle-op-den-Bos’, een initiatief onder de vleugels van Ferm. Hier kunnen mensen kleding en speelgoed afgeven en kan dit door anderen voor een symbolisch bedrag aangekocht worden. Jullie vrije bijdrage wordt integraal besteed voor de vele werkingsonkosten van dit initiatief.

U wordt verwelkomd door parochiepriester Kevin Pluym; het koor staat onder leiding van Daniël Spinnael en de bindteksten worden verzorgd door Ria Devos.

Nadien trakteren we iedereen op een hapje en drankje achteraan in de kerk.

Prijzen

Ticket Prijs
Vrije bijdrage Gratis

Geen reservatie verplicht; welkom in de Sint-Niklaaskerk!

Labels: Kunst & CultuurActiviteitBijeenkomstConcertU Zijt Wellecome