Sprekers bij Wonderkamer barok

13 okt t/m 17 nov
Gent - Orpheus Instituut

Wonderkamer barok

Beleef de 17de eeuw

Startdatum: donderdag 13 oktober 2022

Over de sprekers

  1. Bruno Forment

    Bruno Forment

    Bruno Forment is verbonden aan het Orpheus Instituut, waar hij de onderzoeksgroep Resounding Libraries leidt. Zijn bekroond onderzoek over opera, uitvoeringspraktijk en scenografie vormde de basis van talloze publicaties, podiumproducties en beleidsmaatregelen. In 2021 verscheen zijn meest recente monografie, Droomlanders, bij Davidsfonds.
  2. Katlijne Van der Stighelen

    Katlijne Van der Stighelen is gewoon hoogleraar aan de KU Leuven. Ze publiceerde boeken en bijdragen over de vroegmoderne Antwerpse portretschilderkunst in het algemeen en over Anton van Dyck en Pieter Paul Rubens in het bijzonder. Vrouwelijke kunstenaars als Michaelina Wautier hebben haar steeds uitermate geboeid.
  3. Kornee van der Haven

    Kornee van der Haven is hoofddocent Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Gent. Hij publiceert met name over Nederlandse en Duitse literatuur van de zeventiende en achttiende eeuw. Zwaartepunten in zijn onderzoek zijn de vroegmoderne theatergeschiedenis, literaire geweldsrepresentatie, emotiegeschiedenis en politiek-maatschappelijke functies van lyriek.
  4. Pierre Delsaerdt

    Pierre Delsaerdt is hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen en aan de KU Leuven. Hij doceert en publiceert er onder meer over boek- en bibliotheekgeschiedenis. Aan de UA leidt hij sinds 2019 het Ruusbroecgenootschap. Hij is nauw betrokken bij de organisatie van de tentoonstelling ‘Barokke Influencers. Jezuïeten en de kunst van het overtuigen in de 17e eeuw’ (Antwerpen, 2023).
  5. Ton Koopman

    Ton Koopman is een autoriteit op het gebied van oude muziek. Hij treedt als klavecinist, organist en dirigent al decennia op in de meest prestigieuze concertzalen ter wereld. Hij doceerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Universiteit Leiden. Hij is erelid van de Royal Academy of Music en voorzitter van de Internationale Dieterich Buxtehude Gesellschaft en van het Bach Archiv in Leipzig.

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (koffie inbegrepen) € 72,00
Standaardprijs (koffie inbegrepen) € 82,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Kunst & CultuurMuziekCursus5 sessiesBasiscursusAcademieActiviteit