Over Aperitiefcauserie met Rik Torfs

05 mrt
Mol - 't Kristallijn

Aperitiefcauserie met Rik Torfs

Tijdgeest: een perspectief op mens en tijd”

Davidsfonds Lommel nodigt u in samenwerking met Sibelco uit voor een boeiende lezing met Rik Torfs. 

zondag 5 maart 2023 om 10:00 uur

rik torfs

Als mediafiguur, hoogleraar en voormalig rector van de KU Leuven is Rik Torfs een bekend figuur in Vlaanderen. Zijn impact op het maatschappelijk debat is groot. Zijn tegendraadse stellingen over maatschappij en politiek, over ons denken en handelen, over vrijheid en moed, over ethiek en levensbeschouwing, over kunst en cultuur, stemmen tot nadenken.  Daarenboven is hij een begenadigd spreker en auteur van verschillende boeken. Het meest recente boek van zijn hand is getiteld: “Tijdgeest: een perspectief op mens en tijd”.

In Tijdgeest beschrijft Rik Torfs de speerpunten, vooroordelen en taboes van ons hedendaagse levensgevoel. Hij bestudeert hoe ze doordringen in alle grote thema’s van het moderne leven, zoals de vrijheid van meningsuiting en haar grenzen, de nieuwe invulling van de zeven hoofdzonden, het geloof in de wetenschap, de angst voor het ongrijpbare en de kracht van het slachtofferschap.

Tijdens deze aperitiefcauserie zal Rik Torfs de inhoud van zijn recente boek toelichten en verder uitdiepen. Met zijn kenmerkende milde ironie zal hij de tijdsgeest haarscherp fileren en heilige huisjes slopen. Het belooft dan ook een boeiende causerie te worden met één van de meest bevlogen redenaars van ons land. Deze activiteit mag je dan ook voor geen geld van de wereld missen.

De toegang is gratis, maar u weet dat enkel de zon voor niets opgaat, vandaar graag een vrijwillige bijdrage van minstens € 5,00 per persoon, te droppen in een goed zichtbare urne bij de uitgang van ‘t Kristallijn.

Het aantal plaatsen in het Kristallijn is beperkt tot ca. 100 personen. Snel inschrijven, is dan ook de boodschap!

Programma:

10.00 - 10.30 uur: Onthaal

10.30 - 11.30 uur: Lezing Rik Torfs

11.30 - 12.00 uur:  Vraagstelling

12.00 - 13.00 uur: Receptie

Prijzen

 Inschrijven kan tot 1 maart

  • via mail naar info@tkristallijn.be met vermelding "aperitiefcauserie" en het aantal personen 

Locatie: Kristallijn, Blauwe Keidreef 3, Mol

Labels: LezingActiviteitOntmoeting met receptie