Over De katharen. Vrienden van God

02-30 mrt
Ninove - CC De Plomblom

De katharen. Vrienden van God

Mieke Felix neemt je mee doorheen de geschiedenis van kruistochten, de pauselijke Inquisitie en brandstapels. Aan de hand van citaten, commentaren van tegenstanders en getuigenissen voor de rechtbanken van de Inquisitie leer je meer over het katharisme.

Startdatum: donderdag 2 maart 2023

De katharen blijven een veelbesproken en intrigerend onderwerp. Waren het duivelaanbidders, dweepten ze met dood en zelfdoding en bezaten ze zelfs de Graal? En het recentste gerucht: hebben ze überhaupt wel bestaan? 

Mieke Felix gaat in op de verhalen die in de twaalfde en dertiende eeuw de ronde deden over de katharen. Ze neemt je mee doorheen de geschiedenis van kruistochten, de pauselijke Inquisitie en brandstapels. Aan de hand van hun teksten, commentaren van tegenstanders en getuigenissen voor de rechtbanken van de Inquisitie leer je meer over het katharisme.

 

Je stapt binnen in een wereld van andersdenkenden die zichzelf toch christenen noemden, maar niet in mirakels geloofden en de eucharistie verwierpen. Christenen die ervan overtuigd waren dat wij, mensen, vrienden van God zijn en niet thuishoren in deze wereld, omdat God geen lijden, dood, oorlog en vervolging wil. Maak kennis met een uniek historisch en religieus fenomeen.

I.s.m. Davidsfonds Regio Ninove

Programma van cursus

Dag 1, donderdag 2 maart
14:00 - 16:15 Sessie 1 Door Mieke Felix
Dag 2, donderdag 9 maart
14:00 - 16:15 Sessie 2 Door Mieke Felix
Dag 3, donderdag 16 maart
14:00 - 16:15 Sessie 3 Door Mieke Felix
Dag 4, donderdag 30 maart
14:00 - 16:15 Sessie 4 Door Mieke Felix

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan ledentarief € 64,00
Standaard € 79,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Geschiedenis & ErfgoedCursus4 sessiesNederlands | zelfstandige gebruiker B1/B2BasiscursusAcademieActiviteitEuropaMiddeleeuwen