Over Verbeke Foundation - Kemzeke

15 apr
Stekene - Verbeke Foundation

Verbeke Foundation - Kemzeke

Bezoek aan de private kunstverzameling van Geert Verbeke.

zaterdag 15 april 2023 om 10:00 uur

Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa.  De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke werden omgebouwd tot unieke expositieruimtes. Eén van de gebouwen werd ingericht om de uitzonderlijke verzameling collages en assemblages tentoon te stellen.

De kern van de privéverzameling bestaat uit een uitzonderlijke collectie van zo'n 4500 collages en assemblages voornamelijk uit de twintigste eeuw.   De Verbeke Foundation is in een aanhoudend groeiproces. Kunstenaars kunnen er in residentie verblijven en grotere en kleinere tentoonstellingen wisselen elkaar af, waardoor de foundation er elke dag anders uitziet.

De Verbeke Foundation wenst een plek te zijn waar cultuur, natuur en ecologie samenkomen. Het werk van bio-artiesten en van kunstenaars die met levende materialen werken (planten, dieren, geuren) sluit hier naadloos bij aan.

Belgische kunstenaars zoals Jan Fabre, Panamarenko en Luc Tuymans zijn eveneens vertegenwoordigd.

In het museumpark zijn bouwwerken van allerlei aard te zien, zoals een grote helikopter, roestige treinen (Michiel van Overbeek), een liggende elektriciteitsmast (Koen Deprez), bouwkranen, fantasieconstructies en verschillende 'huisjes' 

'Onze tentoonstellingen willen geen oase zijn. Onze presentatie is onaf, in beweging, ongepolijst, contradictorisch, slordig, complex, onharmonieus, levend en onmonumentaal, zoals de wereld buiten de museummuren. '

verbeke foundation

lees meer op https://verbekefoundation.com

Prijzen

Wij bezoeken dit bijzondere museum met een gids op zaterdag 15 april 2023.       Afspraak: CC DE STEIGER MENEN om 10u00 voor carpooling.

Prijs: 50.00 € (inkom 15.00€ + lunch 35.00 € ) over te schrijven op rekening DF Menen BE48 4659 2283 8127 met vermelding "Verbeke Foundation".

Graag ook een seintje naar tine.vanmieghem@gmail.com of tel. 0478 46 73 91

We voorzien een vergoeding van 10.00 € voor de chauffeur die zijn wagentje vollaadt.