Collaboratie en repressie

Collaboratie en repressie

Een zwart-wit verhaal?

Video on demand Online
Door Bruno De Wever en Koen Aerts

Over deze training

Tijdens de Tweede Wereldoorlog kozen sommigen ervoor om de Duitse bezetter bij te staan. Nog voor de oorlog helemaal voorbij was, werden collaborateurs opgepakt, ondervraagd en gestraft. Er waren regels en wetten, maar de ordehaving was aanvankelijk niet bij machte te verhinderen dat het volk het recht iin eigen handen nam. Collaboratie en de bestraffing ervan werden al snel het voorwerp van politieke strijd en publieke controverse.

Professoren Bruno De Wever en Koen Aerts stellen in deze e-cursus het beeld bij en vertellen wat historisch onderzoek aantoont over resp. de collaboratie en repressie. Elk topic wordt in tien filmpjes van elk ca. 8 min. toegelicht.

Lesgevers

  1. Bruno De Wever

    Bruno De Wever

    Prof. Dr. Bruno de Wever is verbonden aan de Vakgroep Geschiedenis van de Universiteit Gent. Hij publiceerde over de geschiedenis van de Vlaamse beweging en over de Tweede Wereldoorlog. Hij is hoofdredacteur van "Wt. Tijdschrift over de geschiedenis van de Vlaamse beweging".
  2. Koen Aerts

    Koen Aerts

    Prof. Dr. Koen Aerts is verbonden aan de Vakgroep Geschiedenis van de Universiteit Gent en het Rijksarchief (CegeSoma). Hij publiceert over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en besteedt bijzondere aandacht aan dienstverlening, wetenschapscommunicatie en publieksgeschiedenis, onder andere in samenwerking met programma-, docu- en filmmakers.
Terug naar overzicht
Gewijzigd: 29 mei 12:34

Je kan dit artikel in onze webwinkel kopen. Log in of koop je cursus!