Over DAGEVENEMENT - Art nouveau en Victor Horta 11/1 - Uitverkocht (wachtlijst beschikbaar)

11 jan
Brussel - Bozar

DAGEVENEMENT - Art nouveau en Victor Horta 11/1 - Uitverkocht (wachtlijst beschikbaar)

Bezoek de expo ‘Victor Horta en de grammatica van de art nouveau’ in Bozar en ontdek het Paleis van Schone Kunsten, één van Horta's meest gekende gebouwen. Een gids neemt je mee doorheen het gebouw: een unieke gelegenheid!

donderdag 11 januari 2024 van 10:00 uur tot 15:00 uur

In 1893 legt architect Victor Horta de laatste hand aan het Tasselhuis. Daarmee geeft hij het startschot van de art nouveau in Brussel. In Elsene, Etterbeek, Schaarbeek en Sint-Gillis, Brusselse wijken in volle ontwikkeling, worden heel wat gebouwen opgetrokken in deze levendige stijl. Vandaag telt de Belgische hoofdstad nog meer dan 500 art nouveau gebouwen: het Paleis van Schone Kunsten, het Muziekinstrumentenmuseum, het Solvay- en Hannonhuis, het Belgisch Stripmuseum, ... 

Exact 130 jaar later zet Brussel deze artistieke beweging centraal. Bezoek met Davidsfonds Academie de tentoonstelling ‘Victor Horta en de grammatica van de art nouveau’ in Bozar en ontdek de fundamentele thema’s en krachtlijnen in het oeuvre van de bekendste Belgische architect aller tijden. Als kers op de taart neemt een gids je mee doorheen het gebouw: een unieke gelegenheid om een van Horta’s meesterwerken te ‘beleven’!

I.s.m. Bozar en Davidsfonds Brussel

 

Dit dagevenement is uitverkocht. Stuur een mail naar academie@davidsfonds.be om je op de wachtlijst te plaatsen voor het evenement op donderdag 11 januari.

Programma van Art nouveau en Victor Horta

Op donderdag 11 januari:
10:00 - 15:00 Art nouveau en Victor Horta

Lees meer over het programma

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (incl. rondleiding in de expo en doorheen het gebouw) € 40,00
Standaardprijs (incl. rondleiding in de expo en doorheen het gebouw) € 55,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie) 

Labels: Kunst & CultuurArchitectuurBeeldende kunstDagevenement1 sessieBasiscursusAcademieActiviteitBezoek met gidsArt Nouveau