Over Marie-Antoinette. De musical - Uitverkocht (wachtlijst beschikbaar)

14 sep
Torhout - Kasteel Wijnendale

Marie-Antoinette. De musical - Uitverkocht (wachtlijst beschikbaar)

Kom naar het kasteel van Wijnendale en waan je even in de 18e eeuw voor het paleis van Versailles

donderdag 14 september 2023 van 15:00 uur tot 22:45 uur

In de zomer van 1789 brak de Franse Revolutie uit. Zij maakte een einde aan het Ancien Régime en geldt als een keerpunt in de Europese geschiedenis. Koning Lodewijk XVI en zijn vrouw Marie-Antoinette konden zich maar moeilijk neerleggen bij deze nieuwe realiteit. Toen ze in het Tuilerieënpaleis werden opgesloten, besloten ze te vluchten. Maar onderweg werd het koninklijk paar en zijn gevolg gesnapt. Vervolgens moesten zij als ordinaire booswichten terecht staan en werden zij tot de guillotine veroordeeld. De koning werd in januari in 1793 geëxecuteerd, de koningin volgde driekwart jaar later. De musical Marie-Antoinette vertelt het verhaal van de Franse Revolutie vanuit het perspectief van de koningin.

Kom naar het kasteel van Wijnendale. Hans Cools schetst er met nuance de historische lijnen van de Franse revolutie. Daarna geniet je in het feeërieke decor van het totaalspektakel en waan je je even in de 18e eeuw voor het paleis van Versailles.

In samenwerking met Historalia

 

Dit dagevenement is uitverkocht. Stuur een mail naar academie@davidsfonds.be om je op de wachtlijst te plaatsen voor het evenement.

Programma van zomercursus Musical Marie-Antoinette

Op donderdag 14 september:
15:00 - 22:45 Dagprogramma

Lees meer over het programma

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (Incl. ticket 'goud' t.w.v. € 54,95) € 75,00
Standaardprijs (Incl. ticket 'goud' t.w.v. € 54,95) € 90,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurOntspanning & OntmoetenMuziekTheater & dansPolitiekDagevenementZomercursus1 sessieBasiscursusAcademieActiviteitEuropaConcert