Over Voorbij de Kármánlijn. Alles wat je wil weten over de ruimtevaart

12-19 okt
Eeklo - OC 't Kerkplein (zaal Zonnelied)

Voorbij de Kármánlijn. Alles wat je wil weten over de ruimtevaart

Ruimte-ingenieur Stijn Ilsen neemt iedereen die geïnteresseerd of gefascineerd is door de ruimtevaart op sleeptouw met foto’s, filmpjes en een portie anekdotes en humor. 

donderdag 12 oktober 2023 van 20:00 uur tot 22:00 uur, donderdag 19 oktober 2023 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Ruimtevaart is een “hot topic” in het nieuws: “China landt op de achterkant van de maan”, “Asteroïde mist aarde op het nippertje”, “SpaceX bouwt herbruikbare raketten”, … Alles wat zich afspeelt in de ruimte spreekt velen tot de verbeelding. Jou ook? Ruimte-ingenieur Stijn Ilsen neemt iedereen die geïnteresseerd of gefascineerd is door de ruimtevaart op sleeptouw met foto’s, filmpjes en een portie anekdotes en humor. 

Je komt te weten hoe een satelliet en een raket werken. Wat doet een satelliet eigenlijk en wat gaat aan de lancering vooraf? Hoe houdt een satelliet zijn baan om de aarde? Ook de ruimtevaart van de toekomst komt aan bod. Hoe lossen we het probleem van ruimteafval op? Kunnen we ons beschermen tegen asteroïden? Wat is Elon Musk van plan met SpaceX? Wanneer lopen er weer mensen op de Maan? Hoe gaat onze nieuwe Belgische astronaut Raphaël Liégeois deelnemen aan deze unieke missies? Je ontdekt zelfs hoe je een ticket naar de ruimte kan boeken.

I.s.m. Davidsfonds Academie Meetjesland

Programma van Ruimtevaart

Dag 1, donderdag 12 oktober
20:00 - 22:00 Sessie 1 Door Stijn Ilsen
Dag 2, donderdag 19 oktober
20:00 - 22:00 Sessie 2 Door Stijn Ilsen

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs € 38,00
Standaardprijs € 53,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: AvondcursusCursus2 sessiesBasiscursusAcademieActiviteit