Over DAGEVENEMENT - Margaretha. Keizersdochter tussen macht en imago - wachtlijst beschikbaar

30 sep
Oudenaarde - Onze-Lieve-Vrouwehospitaal

DAGEVENEMENT - Margaretha. Keizersdochter tussen macht en imago - wachtlijst beschikbaar

Maak in Oudenaarde kennis met een bijzondere vrouw.

maandag 30 september 2024 van 09:30 uur tot 16:00 uur

Dit evenement is uitverkocht. Klik hier om je in te schrijven op de wachtlijst. Wij contacteren je als er een plaats vrijkomt.

 

Dit najaar wijdt het Museum Oudenaarde (MOU) een unieke tentoonstelling aan een bijzondere vrouw: Margaretha van Parma. Zij werd in Oudenaarde geboren als buitenechtelijke dochter van keizer Karel V. Toch kreeg ze een belangrijke positie in de Habsburgse politiek. Zo was ze net voor en ten tijde van de Opstand landvoogdes van de Nederlanden. Ze toonde zich tijdens haar leven ook als een echte kunstliefhebber en mecenas.

Curator Katrien Lichtert laat je in haar lezing kennis maken met deze opmerkelijke vrouw. De expo dompelt je onder in de kunst en cultuur van de 16de eeuw aan de hand van schilderijen en tekeningen, wandtapijten en miniaturen, maar ook goud- en zilverwerk, glas-in-loodramen, tafel- en drinkgerei en exotica.

Tip: Gelijktijdig loopt er in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Pamele - Margaretha’s doopkerk - een expo van fotografe Lieve Blancquaert. Hierin brengt ze in een indrukwekkende installatie portretten van moderne Margaret(h)a's samen. De toegang tot deze expo zit vervat in een combiticket samen met de expo in het MOU. Wie dat wil, kan dus een bezoek brengen aan deze expo.

 

I.s.m. MOU Museum Oudenaarde

Programma van dagevenement

Op maandag 30 september:
9:30 - 16:00 Margaretha. Keizersdochter tussen macht en imago Door Katrien Lichtert

Lees meer over het programma

Inschrijven

Geen tickets beschikbaar.

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (incl. broodjeslunch en rondleiding in de tentoonstelling) € 57,00
Standaardprijs (incl. broodjeslunch en rondleiding in de tentoonstelling) € 72,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurBeeldende kunstDagevenement1 sessieBasiscursusAcademieActiviteitEuropaBezoek met gidsCultuurregio Vlaamse Ardennen