Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Waarom wij niks van de Oriënt begrijpen - en waarom we dat wel zouden moeten doen

Dirk TielemanNederlands
€ 29,99
Op voorraad
Waarom wij niks van de Oriënt begrijpen

Beschrijving

Najaar 1973. Vijftig jaar geleden. De eerste autoloze zondagen. De olieprijzen zijn de hoogte ingeschoten. Een vat olie kost in één klap vier keer meer. Nooit keert de oude prijs nog terug. Het is het begin van een machtswissel die de wereld ingrijpend verandert. De olielanden in het Midden-Oosten worden schatrijk en eisen hun plek op. De islam rukt op, er ontstaan al heel vroeg Islamitische Staten.

Dirk Tieleman reisde al in 1969 naar het Midden-Oosten en bleef in de daaropvolgende halve eeuw een bevoorrechte getuige. Als journalist zat hij mee in het vliegtuig waarmee ayatollah Khomeini vanuit Parijs naar Teheran terugkeerde. Nadien versloeg hij revoluties en oorlogen in Iran, Irak en Afghanistan en trok hij als reiziger door de Oriënt, door Centraal-Azië naar Vladivostok in het verre Siberië en naar Chongqing voorbij de Oeigoeren. Hij zag hoe China in die regio zonder dat iemand in het Westen daar acht op leek te slaan de dominerende wereldmacht werd.

In dit boek blikt Dirk Tieleman terug op meer dan vijftig jaar Oriënt. Wat heeft hij er gezien? Wat heeft hij er geleerd? Waarom is hij ervan overtuigd dat wij moeten weten wat er in die regio aan de hand is? Waarom begrijpen we er niks van? Wat is er dan zo belangrijk? Voor ons, nu? Voor onze kinderen later?

Waarom wij niks van de Oriënt begrijpen (en waarom we dat wel zouden moeten doen)

Davidsfonds Uitgeverij / Zachte kaft - 448 p. / 14 x 21,5 cm

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
448

Eigenschappen

Afmeting:
14 x 21,5 cm