Over Toast Literair - Van het Indo-Europees tot het Oost-Vlaams

28 jan
Outer - Buurthuis De Pallieter

Toast Literair - Van het Indo-Europees tot het Oost-Vlaams

We verwelkomen de leden van Davidsfonds Outer in het nieuwe jaar met: een originele lezing, cava, hapjes en een ludieke quiz met enkele prijzen. Het literaire luik wordt gebracht met een grap en een grol door geboren verteller Paul Verleyen.

zondag 28 januari 2024 om 09:00 uur

In januari 2024 organiseren heel wat afdelingen van Davidsfonds terug een grootse taal- en/of leesactiviteit. Ook uw plaatselijke afdeling doet mee met dit initiatief en verwacht u en uw familie op Toast Literair.

We verwelkomen de leden van Davidsfonds Outer in het nieuwe jaar met: een originele lezing, cava, hapjes en een ludieke quiz met enkele prijzen. Het literaire luik wordt gebracht met een grap en een grol door geboren verteller Paul Verleyen met de lezing “Van het Indo-Europees tot het Oost-Vlaams”.

Paul Verleyen uit Anzegem is een geboren verteller met twee grote passies: Dialecten en schelpen. Paul is mede-auteur van talrijke boeken en katernen rond dialecten. Hij brengt een breder verhaal dat zeggen en schrijven tot 8000 jaar terug gaat en dit over onderwerpen die ons bestaan kleur(d)en: spreuken, gezegden, uitspraken over o.a. religie, wieg tot graf, vrijen, verloven, trouwen, baren, stervende, overlijden, begrafenis. Van het Indo-Europees tot het Oost-Vlaams met een zijsprong naar het Ninoofs. Boeiend en grappig door zijn gekende vertelkunst. We sluiten af met een kleine ludieke quiz. Voor de culinaire verwennerij doen we beroep op Vu-Gastro (traiteur Steven Segers). Zo zetten we graag het nieuwe jaar met u in. Van harte welkom!

De deelname aan deze Toast Literair is gratis maar enkel toegankelijk voor leden van Davidsfonds Outer (en gezin).

Prijzen

Reserveren is noodzakelijk en kan tot zaterdag 20 januari 2024 op het secretariaat via mail: davidsfonds.outer@proximus.be  of op het telefoonnummer 054/32.64.68 met vermelding van naam, aantal deelnemers en ref. “Toast Literair 2024”. Je inschrijving is slechts definitief na ontvangst van de bevestiging door ons secretariaat.

Labels: ActiviteitToast Literair