Over Onder de kerktoren

07 nov

Waarom Vlaamse dorpen een toekomst hebben

Lezing door Jasper Van Loy

dinsdag 7 november 2023 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Wat moet er worden van het Vlaamse dorp als de bakker met pensioen is, het kerkplein een parkeerterrein is geworden en niemand nog weet waar de dichtsbijzijnde bankautomaat is? En waarom moeten we ons bezighouden met dorpen in een toekomst die volgens zoveel mensen toch vooral stedelijk zal zijn?

Met die vragen worstelde Jasper Van Loy, journalist en Kempenzoon. Zijn antwoord is even eigenzinnig als hoopvol: Onder de kerktoren, een pleidooi voor het moderne dorp. De deelwagen staat er voor de deur van het café, de espressobar geeft er korting aan de leiding van de Chiro en de leden van de vrouwengilde durven er te gaan cohousen.

Het dorp van morgen kan groener, socialer en warmer zijn dan we ooit hadden durven dromen in het betongrijze Vlaanderen. Het dorp kan een oplossing zijn en niet langer een probleem- maar enkel en alleen als de dorpelingen er zelf voor gaan.

Jasper Van Loy (1994) is master in de Culturele Studies en schreef over popcultuur voor Knack, Knack Focus en Veto. Vandaag werkt hij als eindredacteur voor Studio Brussel.

Voor de Nachten van de Geschiedenis is hij te gast bij Davidsfonds Belsele. Een bevlogen spreker met een warm hart voor alle dorpen.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 5,00
Standaard € 8,00

Hoe reserveren voor deze activiteit?

Stuur een e-mail naar wim.knapen@telenet.be met vermelding van de naam en het aantal personen waarvoor je inschrijft. Je ontvangt dan een bericht met de betaalgegevens.

Labels: Geschiedenis & ErfgoedLezing1 sessieNederlands | basisgebruiker A1/A2RolstoeltoegankelijkActiviteitNachten van de GeschiedenisLokaalBelsele