Stijn Hiers (1973) is behalve historicus ook en vooral drankenkenner en -auteur, en specialiseerde zich in Latijns-Amerikaanse dranken. Latijns-Amerika in je glas is zijn vierde boek.
Onze Vlaamse jeneveravond was meer dan een succes, en dat smaakt naar meer, zeker in het feestjaar 150 jaar Davidsfonds. Chileense wijn, rum uit Nicaragua of Mexicaanse tequila kent iedereen. Maar wie proefde ooit al aloja uit Argentinië, Boliviaanse singani of Venezolaanse cocuy? Waarom mochten de Azteken maximum vier glazen pulque drinken? Werd in Guatemala al alcohol gestookt voor de Europese conquistadores voet aan wal zetten? En hoe wordt echte pisco nu precies gemaakt?
Latijns-Amerika in je glas is een smakelijke ontdekkingsreis doorheen de 21 landen van het continent en geeft een antwoord op deze en veel meer vragen. Een lezing voor wie houdt van lekker eten en drinken, van een vleugje geschiedenis of van Latijns-Amerika. En natuurlijk is er een kleine proeverij aan verbonden. Of wat dacht u? En ben u nog niet voldaan, dan kan u alles nog eens nalezen in het uitstekend boek van Stijn Hiers, in deze materie een vakman.