Niemand geeft je meer zin in oude kost dan Jeroen Van Vaerenbergh. Hij toont aan hoe de inzichten van onze voorouders ons kunnen inspireren om gezonder en duurzamer te gaan leven.
Foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh zoekt in de ondergrond naar onze eetgeschiedenis. ‘Wat schaft de put’ is de titel van zijn eerste boek en deze voordracht waarin hij het deksel van prehistorische, Romeinse en middeleeuwse potten oplicht.
Boeiende voordracht voor iedereen, in het bijzonder voor geschiedenisliefhebbers, foodies en milieubewuste lezers.
Foodarchioloog Jeroen Van Vaerenbergh is dan ook dé kenner van onze eetgeschiedenis. In zijn debuut 'Wat schaft de put?' graaft hij nog dieper in onze culinaire verleden. Hij toont hoe de inzichten van onze voorouders ons kunnen inspireren om gezonder en duurzamer te leven. Run een zero waste-keuken zoals de Neanderthalers 45.000 jaar geleden en ga wildplukken met de jager-verzamelaars in het bos.Licht het deksel van Romeinse en Middeleeuwse kookpotten en ontdek dat culinaier buzzwoorden als zuurdesem, amandelmelk en vissaus niet meerzijn dan een echo van het verleden.
