Zomerzoektocht

De Zomerzoektocht

Davidsfonds Activiteiten in de kijker / De Zomerzoektocht
Het grootste culturele zomerevenement van Vlaanderen heeft met z'n 36ste editie een vaste plek veroverd in de agenda van iedereen die houdt van leren, genieten, goed gezelschap en – uiteraard! – zoeken. De Zomerzoektocht van Davidsfonds trekt dit jaar naar Hoogstraten, Merksplas, Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. Kom mee zoeken en wandelen van 21 juni tot 21 september. Ook dit keer bieden we een klassieke zoektocht en een familiezoektocht aan.

De 36ste Zomerzoektocht is afgelopen

De 36ste Zomerzoektocht werd afgesloten

Vanaf 24 oktober kan je hier de juiste antwoorden op de vragen terugvinden. 
Ben je één van de winnaars? Dan krijg je een uitnodiging voor de prijsuitreiking in de bus. 

Hou deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven over de 37ste editie van de Zomerzoektocht volgende jaar!

De 36ste Zomerzoektocht is hier!

Speuren in Hoogstraten, Merksplas, Baarle-Hertog en Baarle-Nassau

De Zomerzoektocht van Davidsfonds trekt naar Hoogstraten, Merksplas, Baarle-Hertog en Baarle-Nassau.Zomerzoektocht 22: campagnebeeld

De drie gemeenten slaan al langere tijd de handen in elkaar om de prachtige streek in de kijker te zetten en Davidsfonds vindt
het hoog tijd om er ook eens langs te gaan. Jullie zijn van dinsdag 21 juni tot en met woensdag 21 september 2022 dan ook
van harte welkom in het Land van Mark & Merkske om te genieten van erfgoed, natuur, goed gezelschap en een wervelende zoektocht!
 
Het Land van Mark & Merkske omvat een groot gebied in de Antwerpse Kempen en het Nederlandse Noord-Brabant.
Met de pas gerestaureerde Sint-Katharinakerk en het 14e-eeuwse begijnhof, dat vandaag pronkt op de UNESCO Werelderfgoedlijst, heeft Hoogstraten twee grote historische troeven in handen. De kolonie in Merksplas is een plek waar je eveneens kan genieten van geschiedenis en natuur. Vroeger vormde de kolonie een gedwongen vluchtoord voor landlopers, maar vandaag wordt het met plezier bewoond door verschillende soorten vogels, vleermuizen en andere fauna. In Baarle-Hertog-Nassau kan je naast de Zomerzoektocht ook zoeken naar de landsgrens. In dit unieke enclavedorp vervagen de grenzen tussen België en Nederland en kan je genieten van het beste van twee werelden.
 
Je kan dit jaar opnieuw kiezen tussen de familiezoektocht en de klassieke zoektocht. Elk deelnemingspakket bevat naast de zoektocht ook de gloednieuwe streekgids.

Zoektocht praktisch

Praktisch

Op zoek naar onthaalpunten, de makkelijkste manieren om in het land van Mark en Merkske te geraken of andere praktische details? 

Zoektocht horeca

In de buurt

In de buurt van De Zomerzoektocht vind je gezellige hotels, goede restaurants en genoeg drinkgelegenheid om er een gezellige uitstap van te maken.

zoektocht partners

Partners

De Zomerzoektocht wordt mogelijk gemaakt dankzij onze partners in Hoogstraten, Merksplas, Baarle-Hertog en Baarle-Nassau.