Over Concert: Brahms en zijn demonen

08
Brugge - Concertgebouw

Concert: Brahms en zijn demonen

Jiří Rožeň dirigeert Brahms - Het Symfonie-orkest Vlaanderen brengt de Ouverture uit The Bartered Bride van Bedrich Smetana, Vioolconcerto nr. 2 van Béla Bartók en Symfonie nr. 1 van Johannes Brahms.

donderdag 8 juni 2023 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Ook dit werkjaar hebben we een voorstelling in het Concertgebouw op het programma staan. We kozen voor een avond met het Symfonieorkest Vlaanderen. Ze brengen onder meer werk van Johannes Brahms met Jiří Rožeň als dirigent en Josef Špaček als solist.

Brahms en zijn demonen, meer dan vijftien jaar streden ze met elkaar om Brahms’ Eerste Symfonie. Beethovens indrukwekkende schaduw overschouwde het strijdtoneel. Toen Brahms het werk in 1876 eindelijk af had, waarschuwde hij alsnog zijn luisteraars: die zouden zijn symfonie waarschijnlijk “lang en niet bijster aangenaam” vinden. Wat een vergissing! 

Johannes Brahms’ langverwachte eerste werd een grandiose synthese van Beethovens erfenis en Brahms’ eigen vernuft: vol gespierde ritmes, smeltende lyriek en diep drama.

Prijzen

Reserveren: is verplicht, graag tegen zondag 30 april 2023. Dat kan via de knop op de elektronische nieuwsbrief, via 0476 611 727 of via e-mail naar marc.rau@telenet.be. Het aantal plaatsen is beperkt.

Betaling: na het bericht van bevestiging van je inschrijving, door overschrijving op het rekeningnummer van Davidsfonds Sint- Pieters BE45 4760 0083 3989 en vermelding “Concert” en de naam van de deelnemer(s).

Goed om weten: enkele dagen voor de voorstelling bezorgen we jullie de tickets.

Labels: TaalLiteratuurTheater & dansActiviteitVoorstelling (theater, literatuur, film,...)

Academie / Taal

 1. 22 sep t/m 13 okt
  inSint-Niklaas

  Reynaert de vos in de beeldende kunsten

  Het blijft verbazen hoe de middeleeuwse schelm nog steeds inspireert. Rik Van Daele vertelt hoe de sluwe Reynaert opduikt in beeldende ku...
 2. 04 okt t/m 13 dec
  Online Dit is een online activiteit

  WEBINARREEKS - Stella, Nivea, agenda, mea culpa… et cetera! Beginnerscursus Latijn

  Zin om de Latijnse draad (weer) op te pikken? We starten vanaf nul en bouwen in tien sessies een basiskennis van grammatica en vocabulari...
  Geschiedenis & Erfgoed Kunst & Cultuur Taal
  Lees meer
 3. Deze activiteit is uitverkocht
  09 okt t/m 18 dec
  inGent

  Vertel je verhaal

  Schrijfcursus
 4. 19 okt
  Online Dit is een online activiteit

  WEBINAR - Het slechte geweten van Vlaanderen (I). Nationalisme, racisme en kolonialisme in de tijd van Hendrik Conscience

  In dit webinar doet Kevin Absillis wat vele van Consciences critici hebben nagelaten: zijn werk grondig (her)lezen.
Meer cursussen