Over Water ... het nieuwe goud.

09 feb

Water - soms valt er te veel en soms is er schaarste.

donderdag 9 februari 2023 van 20:00 uur tot 22:30 uur

We halen water uit de grond en uit waterlopen. We vangen regenwater op en lozen gebruikt water. Er is infrastructuur om al die processen te beheren en.

Sommige van de menselijke ingrepen in het watersysteem hebben voor veel welvaartswinst gezorgd. We gebruiken veel grondwater in de landbouw, voedingssector en drankenindustrie. De chemie, raffinaderijen en voedingssector gebruiken veel drinkwater. De scheepvaart heeft ook een grote waterbehoefte.

Er is spanning tussen de noden van de samenleving en de veerkracht van het watersysteem –> dat leidt tot problemen (waterschaarste, wateroverlast, waterkwaliteit)

Dit spanningsveld zal zich nog doorzetten als gevolg van de voorspelde demografische evoluties, de bijhorende impact op grondstoffen en ruimte, evoluties in het klimaat, het drukkere wegverkeer, de verstedelijking en maatschappelijke tendensen naar zelfvoorziening.

Hiervoor een oplossing vinden is niet eenvoudig.

Prijzen

Info: Telefoonnummer of e-mailadres

Labels: Mens & MaatschappijWetenschap & techniekLezing1 sessieNederlands | basisgebruiker A1/A2BasiscursusRolstoeltoegankelijkActiviteitwetenschap