-
Op04 okt t/m 13 decOnline Dit is een online activiteit# 4545
WEBINARREEKS - Stella, Nivea, agenda, mea culpa… et cetera! Beginnerscursus Latijn
Geschiedenis & Erfgoed Kunst & Cultuur Taal LiteratuurZin om de Latijnse draad (weer) op te pikken? We starten vanaf nul en bouwen in tien sessies een basiskennis van grammatica en vocabularium op. Zo ben je alvast op de juiste weg om de code tot de Romeinse cultuur en literatuur te ontcijferen!
-
Op04 oktinAalst# 1753
Waarom vergissen wij ons zo vaak?
Mens & Maatschappij Filosofie Avondcursus 1 sessielezing door Professor Jean-Paul Van Bendegem
-
Op04 okt# 5740
Jean Blaute - Met vallen en opstaan
Het volledige verhaal van de zoon van de muziekwinkel die uitgroeide tot de George Martin van de lage landen.
Naast talloze anekdotes en muzikale intermezzo’s belicht Jean Blaute zijn hang naar melancholie, het vermoeiende imago van guitig Fransje en zijn afkeer van de parasieten in de muziekindustrie.
“Ik wil de luisteraar entertainen met mijn herinneringen aan dat ongewone leven dat ik in ontvangst mocht nemen. En dat is veel meer dan de zotskap Jean Blaute. Dat beeld wil ik graag bijstellen.”
-
Op04 okt# 4790
In opstand
Geschiedenis & Erfgoed Lezing ActiviteitI.s.m de Landelijke Gilde en Markant organiseren wij de lezing over de grootste opstand ooit in de Lage Landen gebracht door Pieter Serrien.
-
Op04 oktDeze activiteit werd geannuleerdinWijnegem# 4898
Marx
Mens & Maatschappij Religie & Zingeving Politiek 1 sessieTheatermonoloog van Stefaan Van Brabandt door Frans Vercammen
-
Op04 oktinLommel# 4536
Media aan de macht: oorlogsstokers of vredesduiven?
Mens & Maatschappij Politiek Cursus 1 sessiePeter Verlinden toont je de invloed van de media op internationale conflicten en gunt je een blik achter de schermen van massamedia
-
Op04 oktinMaaseik# 5356
Leesclub: Terug naar Neerpelt / Lieve Joris
Literatuur Lezing Activiteit bibliotkeekactiviteitIn romanvorm vertelde herinneringen van de schrijfster aan haar jeugd in Neerpelt, haar ouders, en haar aan drugs verslaafde broer.
Onderwerp: Familie, Joris, Lieve
Extra onderwerp: AUT, Neerpelt, De Morgen, Boeken, De Standaard der Letteren, Klara, Pompidou, De Standaard der Letteren, Het beste van 2018, en meer
-
Op04-25 oktDeze activiteit werd geannuleerdinWetteren# 4506
Het middeleeuws millennium. Een kijk vanuit de Vlaamse bodem
Geschiedenis & Erfgoed Cursus 3 sessies BasiscursusTijdens de middeleeuwen neemt Vlaanderen een centrale plaats in binnen Europa. Wim De Clercq geeft aan hoe recent archeologisch en interdisciplinair onderzoek een genuanceerd beeld geeft van de ontwikkelingen van landschappen, gemeenschappen van landbouwers en stedelijke agglomeraties
-
Op04-25 oktDeze activiteit werd geannuleerdinWetteren# 4796
Het middeleeuws millennium
Geschiedenis & Erfgoed Cursus 3 sessies Nederlands | C1/C2 vaardige gebruikerWat steekt er in onze bodem? Welke resten zijn er nog van ons middeleeuws verleden? Wim De Clercq (UGent, Historische Archeologie in Noordwest Europa) neemt je mee op een boeiende reis langs middeleeuwse artefacten in onze ondergrond. Hij toont de evoluties van landschappen en gemeenschappen van landbouwers, parallel aan het ontstaan en de groei van de stedelijke agglomeraties. Niet te missen voor iedereen die iets met de middeleeuwen heeft!
-
Op03 okt# 5602
'Ons slapend brein' Lezing - Prof. Steven Laureys Den Blank Overijse
Mens & Maatschappij Wetenschap & techniek Lezing 1 sessieWe hoeven allicht niemand te overtuigen van de heilzame kracht van een goede nachtrust.Die is niet alleen van belang om de volgende morgen met ons goede been uit bed te komen, maar minstens even belangrijk voor ons brein en ons geheugen. Maar waarom is dat zo? En waarom lukt het ons vaak niet om de slaap te vatten?
Prof. dr. Steven Laureys, al vele jaren als neuroloog verbonden aan de Université de Liège en nu ook aan het Cervo Brain Research Centre van de Laval University in Canada, is wereldvermaard voor zijn baanbrekend onderzoek naar de werking van onze hersenen, niet alleen na een trauma, bij coma, psychose of locked-in-syndroom, maar ook bij gezonde mensen, zelfs in slaaptoestand.
Hij komt ons vertellen hoe slaap werkt, wat goed slapen betekent en welke invloed dat heeft op ons leven. We weten dat een schooldag voor leerlingen beter wat later op de dag zou beginnen, maar waarom? En waarom vergaderen we ook best niet na een maaltijd?
Ook andere thema’s komen aan bod. Waar komen dromen vandaan? Speelt slaaptekort een rol bij het grote aantal mensen met burn-out, depressie en angst? Hoe kom je tot een goede slaaphygiëne? Kan mediteren ons daarbij helpen?
Naast vele wetenschappelijke publicaties heeft dr. Laureys ook een aantal populaire boeken op zijn naam staan. In 2013 bracht hij Ons briljante brein uit. Daarna volgden Het no-nonsense meditatieboek en vorig jaar nog Het no-nonsense slaapboek. Hij heeft ook enkele nationale en internationale prijzen in de wacht gesleept. Zo ontving hij in 2017 de prestigieuze Francquiprijs.
In deze lezing geeft dr. Laureys ons ongetwijfeld meer inzicht in het levensbelangrijke domein van brein en slaap. Met een getalenteerde wetenschapper én verteller als hij wordt het vast een boeiende avond. En neen, slapen is absoluut géén tijdverspilling.
Plaats en datum: dinsdag 3 oktober 2023 om 20.30 uur in Den Blank Overijse
Carpooling: Samenkomst om 19.30 uur aan de Markt in TervurenPrijs: Davidsfondsleden: 10 euro (kaarten te reserveren via de bestuursleden) – niet-leden bestellen kaarten via Den Blank, prijs: 15 euro
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 485
- 486
- 487
- ...
- 804
- Volgende pagina