Sprekers bij Spelend licht. Glasraamkunst van Staf Pyl

03-10 mrt
Sint-Niklaas - Bibliotheek (Conferentiezaal)

Spelend licht. Glasraamkunst van Staf Pyl

In het Waasland kan je talrijke glasramen van Staf Pyl bewonderen. Pyl wordt beschouwd als een van de grote vernieuwers van de glasraamkunst na WOII en sluit aan bij de artistieke stroming rond Expo 58. Joost Caen en Ciel De Kock schetsen zijn werk en leven. 

vrijdag 3 maart 2023, vrijdag 10 maart 2023, vrijdag 17 maart 2023

Over de sprekers

  1. Ciel De Kock

    Ciel De Kock

    Ciel De Kock studeerde af als Master in de kunstwetenschappen aan KU Leuven. Voor haar bachelor- en masterscriptie werkte ze rond het oeuvre glas-in-lood en glas-in-beton van de Sint-Niklase kunstenaar Staf Pyl (1923-2007).
  2. Joost Caen

    Joost Caen

    Joost Caen is emeritus hoogleraar 'Conservatie-Restauratie' aan de Universiteit Antwerpen. Sinds 1985 runt hij een eigen atelier voor de creatie en restauratie van glasramen. Tot zijn belangrijkste artistieke realisaties behoren onder andere de glasramen in de abdij van Fonte Avellana (Italië) en in de abdij van Echourgnac (Frankrijk). Als restaurateur is hij actief voor belangrijke musea en monumenten in binnen- en buitenland. Zo behandelde hij recent een 13de eeuws glasraam uit het Antwerps ‘Museum Mayer van den Bergh’, afkomstig uit de Notre Dame te Parijs en diverse 16de en 17de eeuwse panelen uit het museum ‘De Lakenhal’ te Leiden. Joost Caen is lid van de ‘Vlaamse Commissie Onroerend Erfgoed’ en ‘Cultureel Ambassadeur’ van de stad Roeselare. Hij is eveneens auteur van talrijke artikels en boeken over glaskunst. Als lid van het ‘Corpus Vitrearum’ werkte hij mee aan de publicatie van een reeks van vijf boekdelen over kleine en middelgrote glasramen in Vlaanderen.

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan ledentarief € 40,00
Ledenprijs met facultatieve wandeling € 56,00
Standaard € 55,00
Standaardprijs met facultatieve wandeling € 71,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Kunst & CultuurArchitectuurBeeldende kunstCursus2 sessiesNederlands | zelfstandige gebruiker B1/B2BasiscursusAcademieActiviteitWandelingWandeling met gids