logoprint

Davidsfonds Academie vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.670 - fax: 016/310.608 - academie@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Docenten

Boogaerts Marc

Marc Boogaerts
Professor Marc Boogaerts studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Leuven, waar hij specialiseerde in de inwendige geneeskunde, de hematologie en de oncologie. Vervolgens specialiseerde hij zich verder in leukemie en lymfoombestrijding in Londen, München en aan de University.
Hij was actief als gewoon Hoogleraar aan de KU Leuven en diensthoofd van de afdeling Hematologie aan het Universitair Ziekenhuis te Leuven.
Hij werd vooral bekend als pionier van de stamceltransplantatie in België, als mede-oprichter van het latere Stamcelinstituut ( SCIL), als stichtend voorzitter van het Leuvens Kankerinstituut ( LKI) en bezieler van de Leuvense Navelstrengbloedbank (LNBB). Zijn sterke sociale bekommernis uit zich in het voorzitterschap van de vzw Sofhea ( Sociaal Fonds voor Bloedziekten). 
Zijn onderzoeksinteresses beslaan hoofdzakelijk de behandeling van leukemie en preleukemie, de stamceltransplantatie, de bestrijding van schimmelinfecties en de studie van de functie der witte bloedcellen binnen het afweersysteem van de mens. Recent legde hij zich ook toe op het ontrafelen en documenteren van de "Geschiedenis van het Bloed" door de eeuwen heen.