logoprint

Davidsfonds Academie vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.670 - fax: 016/310.608 - academie@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Zorg voor later - Bewust omgaan met ouder worden


Docent(en) :
Distelmans Wim, meer info
Colenbie Luc, meer info
Nys Herman, meer info
Verschraegen Jurn, meer info


Datum :
woe. 31 jan, 7, 21 en 28 feb. 2018 van 14 tot 16.30 uur


Omschrijving :

  • Orgaandonatie en transplantatie (Luc Colenbie)
  • Waardig sterven met palliatieve zorgen en euthanasie (Wim Distelmans)
  • Dementie verklaard (Jurn Verschraegen)
  • Rechten en verantwoordelijkheden voor mensen in de zorg (Herman Nys)
We worden met z'n allen steeds ouder. De vergrijzing is dan ook een onderwerp dat ieder van ons, jong en oud, aanbelangt. Ouder worden gaat gepaard met heel wat veranderingen, zowel fysiek als mentaal: een ziekenhuisopname, het verlies van een partner, een occasionele vergetelheid die steeds frequenter wordt. Het is de kunst om bewust om te gaan met deze uitdagingen.

Luc Colenbie, Wim Distelmans, Jurn Verschraegen en Herman Nys behandelen een aantal onderwerpen die aan belang winnen bij het ouder worden. Wat is dementie? Hoe wordt een diagnose gesteld en wat gebeurt er daarna? Hoe benader je iemand met dementie? Wat is een gestuurd levenseinde en welke keuzes dienen daarbij gemaakt te worden? Hoe verloopt orgaantransplantatie in de praktijk? Welke rechten heb je als patiënt, in het bijzonder als het om zorg voor later gaat? Specialisten ter zake beantwoorden al uw vragen.

Cursisten vertellen:
De onderwerpen die werden behandeld werden naar voor gebracht door gedreven sprekers, die alleen veel lof verdienen. Het is niet altijd gemakkelijk om in uw domein  andere mensen zo sterk te boeien. (Dendermonde, 2013)
Deze cursus was boeiend omdat de verschillende onderwerpen telkens door de juiste ervaringsdeskundigen belicht werden.  (Sint-Truiden, 2015)


Locatie :
CC De Poort (Markt 27, Wetteren)


Info :
09 369 32 05 (Marc Van Durme) en op 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Organisatie i.s.m. Davidsfonds Reg. WetterenInschrijven :

Prijs Omschrijving
€ 66.00 Cursus (koffie inbegrepen)
€ 58.00 Cursus met Davidsfonds Cultuurkaart (koffie inbegrepen)