Docent(en) :
Keymeulen Ann, meer info
Datum :
Vrijdag 29 september 2017 van 9.30 tot 16 uur

Omschrijving :
- Een kaasboerderij achter de schermen
- Ambachtelijke artisanale kazen van Belgische bodem
- Kaasschotels samenstellen én proeven
Bijna dagelijks passeert er kaas in onze keuken: bij brood, in een smeuïge saus of onder de grill. De smaak is afhankelijk van het basisproduct: er wordt kaas gemaakt van koe-, geiten- of schapen-, buffel-, paarden-, kamelen- en zelfs rendierenmelk. Het geeft ieder gerecht een heel specifieke smaaktoets. Ook in België worden er vele verschillende soorten kaas geproduceerd.
Kaasmeester Ann Keymeulen maakt u wegwijs in de Belgische kaaswereld. U bezoekt een actieve ambachtelijke familieboerderij. Het hele productieproces wordt u van melk via wrongel tot kaas uitgelegd. U volgt de productie onder de deskundige begeleiding van de kaasmaker zelf. En u leert de kneepjes van het vak om een kaasschotel samen te stellen. Uiteraard mag een degustatie niet ontbreken, in het gezelschap van een blond of bruin Belgisch biertje. Smakelijk!
PROGRAMMA
9.30 u.: onthaal met koffie en cake
10 u.: kennismaking met het productieproces en bedrijfsbezoek
11.30 u.: degustatie kaas
12.15 u.: hoe een kaasschotel samenstellen?
13.30 u.: zelf een kaasschotel samenstellen
14.30 u.: proeven van de eigen kaasschotel met beerpairing
16 u.: einde programma
Locatie :
De Moerenaar (Middenweg 7, Veurne)
Info :
016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)
Org.: i.s.m. Davidsfonds Reg. Veurne, L’Art du Fromage en De Moerenaar
Inschrijven :
Prijs | Omschrijving |
Boeken & cd's :
De kunst van kaas