logoprint

Davidsfonds Academie vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.670 - fax: 016/310.608 - academie@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Smaken van bij ons - Alles over koffie


Datum :
Dinsdag 25 april van 9.40 tot ca. 16 uur


Omschrijving :

Alleen al de geur van een kopje koffie doet deugd. De drank wordt dan ook gebruikt als smaakmaker in gebak en ijs. Maar wist u dat koffie waarschijnlijk voor het eerst werd opgemerkt in Ethiopië? En dat de koffiesoort Mokka zijn naam ontleent aan de Jemenitische havenstad Mokka, vanwaar koffie werd getransporteerd? Smaakt u het verschil tussen ‘slow coffee’ en filterkoffie?

Ga mee op ontdekkingstocht door de fascinerende wereld van koffie bij koffiebranderij Java. Onder het genot van een kopje koffie krijgt u een overzicht van de koffiegeschiedenis. Het hele koffieproces wordt duidelijk tijdens een bezoek aan de koffiebranderij en het labo. Want koffiebranden en proeven is een hele kunst. En die kunst wordt u aangeleerd door experten. Ontpop u tot een echte barista!

Programma:
9.40 u.: Onthaal
10 u.: Verwelkoming met een kopje koffie
10.20 u.: Bezoek branderij en labo
12 u.: Broodjeslunch
13 u.: Workshops: cuptasting, slow coffee en espresso
16 u.: Einde van het programma

The JAVA Coffee Company is een familiebedrijf met een geschiedenis van meer dan 90 jaar. Het bedrijf begon in 1925 als een handel in koloniale producten. Tien jaar later werd voor het eerst koffie gebrand in een eigen koffiebranderij. Ook vandaag branden de ervaren meester koffiebranders met de grootste zorg meerdere variëteiten heerlijke koffie. Ze stellen graag hun deuren open voor Davidsfonds Academie.

Locatie :
Rotselaar, JAVA Coffee Company (Wingepark 20)


Info :
016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Org.: i.s.m. JAVA Coffee CompanyInschrijven :

Prijs Omschrijving
€ 80.00 Cursus (inbegrepen: workshops, broodjeslunch en drank)
€ 60.00 Cursus met Davidsfonds Cultuurkaart (ledenvoordeel van de maand april)