logoprint

Davidsfonds Academie vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.670 - fax: 016/310.608 - academie@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Nicht Schlafen - Alain Platel en les Ballets C de la B


Docent(en) :
Vandenhouwe Jan, meer info


Datum :
Zaterdag 11 februari van 16.30 tot ca. 22 uur


Omschrijving :

Voor zijn nieuwste dansvoorstelling liet Alain Platel zich niet alleen inspireren door Gustav Mahlers muziek, maar ook door diens biografie. De Oostenrijkse componist leefde in de  getroebleerde beginjaren van de 20ste eeuw die hebben geleid tot grote crisissen en de twee wereldoorlogen. Mahlers muziek gaf uitdrukking aan de verwarring en vele heftige emoties uit die tijd, die ook de basis van Platels choreografie vormen.

Het decor is ontworpen door Berlinde De Bruyckere. Rond een stel dode paarden verzamelt een groep mannen voor een ritueel. Onder de mannen bevindt zich één vrouw … Jan Vandenhouwe, muziekdramaturg van de voorstelling, bereidt u voor op de voorstelling door de context te schetsen. Exclusief voor Davidsfonds Academie gaat hij in dialoog met Alain Platel. Én we verwennen u met een wandelbuffet. Beleving ten top!

Programma
16.30 u.: Lezing door muziekdramaturg Jan Vandenhouwe met Alain Platel
18 u.: Wandelbuffet
20 u.: Dansvoorstelling Nicht Schlafen


Jan Vandenhouwe werkte met Gerard Mortier als muziekdramaturg van de Opéra de Paris, was muziek- en operarecensent voor De Standaard en muziekprogrammator van het Concertgebouw Brugge. Hij is muziekdramaturg voor internationale producties met regisseurs als Anne Teresa De Keersmaeker, Johan Simons, Alain Platel en Ivo van Hove. Momenteel is hij hoofddramaturg van de Ruhrtriennale.

Locatie :
Brugge, Concertgebouw (‘t Zand 34)


Info :
016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Org.: i.s.m. Davidsfonds Reg. Brugge en het Concertgebouw