logoprint

Davidsfonds Academie vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.670 - fax: 016/310.608 - academie@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Sri Lanka - Parel in de Indische Oceaan


Docent(en) :
Goossens Prakash, meer info


Datum :
Donderdag 22 en 29 okt. 2015 van 20 tot 22 uur


Omschrijving :


Extra: Sri Lanka is een geliefde bestemming voor mindfulnessreizen. Edel Maex gaat na wat de link is tussen mindfulness en boeddhisme, vertelt wat mindfulness écht is en geeft ook enkele praktische tips om zelf meer mindful door het leven te gaan. (sessie op do. 10 dec. om 20 u., facultatief)
Deze les over mindfulness is ook toegankelijk voor wie de cursus niet volgde. Inhoud Cursus:
• Lankadweepa, Ceylon, Sri Lanka
• Singalezen en Tamils, Bhurgers, Moren en Veddah
• Boeddhisten, hindoeïsten, moslims en christenen

Sri Lanka wordt niet voor niets de parel van de Indische Oceaan genoemd. Marco Polo noemde het zelfs het mooiste eiland op aarde. Sri Lanka is dan ook een geliefde toeristische bestemming. De natuur is er overweldigend mooi en het eiland heeft ook heel veel cultuur te bieden.

Doordat het eiland op het pad van grote zeeroutes tussen West- en Zuidoost-Azië ligt, was het een centrum voor de boeddhistische religie en een strategische marinebasis. Daardoor draagt het nog sporen van de Portugese, de Nederlandse en de Britse kolonisatie. Dat zorgt voor een boeiende mix met het erfgoed van de oorspronkelijke bevolking. Prakash Goossens laat u in twee lessen kennis maken met de geschiedenis en de cultuur van het gezegende land.

Locatie :
CC Kasteel van Schoten (Kasteeldreef 61, Schoten)


Info :
016/310.670 (Davidsfonds Academie)

Org.: i.s.m. Davidsfonds Reg. SchotenInschrijven :

Prijs Omschrijving
€ 10.00 Les Mindfulness (door Edel Maex)Boeken & cd's :
Nelsons yogaboek