logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Natuur Park Zwin

Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Davidsfonds


Cultuur beleef je samen


Het Davidsfonds is een omvangrijk cultuurnetwerk dat jaarlijks zo’n 10.000 culturele activiteiten organiseert, meer dan 150 cursussen op niveau aanbiedt, tientallen cultuurreizen met een meerwaarde opzet en een waaier aan meeslepende boeken aanbiedt. Het Davidsfonds is actief op honderden plekken, in heel Vlaanderen, en focust in al wat het doet op taal, geschiedenis en kunst.


DAVIDSFONDS EVENEMENTEN

Meer dan 6.000 vrijwilligers organiseren jaarlijks bijna 10.000 evenementen, ook bij u in de buurt. Een paar voorbeelden? De Nacht van de Geschiedenis, met tientallen historische activiteiten op één avond, in heel Vlaanderen. Of Toast Literair, het grootste literaire ontbijt van Vlaanderen, telkens op de voorlaatste zondag van januari. 
 

DAVIDSFONDS ACADEMIE

Enthousiaste docenten uit alle Vlaamse universiteiten en conservatoria, die in een viertal lessen hun liefde voor het vak overbrengen op een leergierig publiek: dat is Davidsfonds Academie. Tientallen cursussen dus en nog veel meer, want Davidsfonds Academie organiseert ook boeiende dagevenementen en frisse zomercursussen.
 

DAVIDSFONDS CULTUURREIZEN

Ontdekken, ontmoeten en beleven: u kunt het volop tijdens de  200 cultuurreizen die het Davidsfonds jaarlijks organiseert. Uitzonderlijke reisbegeleiders – auteurs, journalisten, professoren… – geven de reizen een duidelijke meerwaarde. Ze tonen u culturele hoogtepunten en leren u nieuwe culturen kennen. De focus ligt op kwaliteit, in fijn gezelschap, voor een correcte prijs.
 

DAVIDSFONDS BOEKEN

Boeken, cd’s, e-books die even gevarieerd zijn als het leven zelf, met focus op geschiedenis en kunst. Maar ook lifestyle, actualiteit, zingeving, toerisme en andere thema’s zitten in het aanbod, net als kinder- en jeugdboeken. Ze worden nu onder de vleugels van Standaard Uitgeverij gemaakt, u vindt ze wel nog allemaal via deze website bij het onderdeel ‘Boeken’.
 

Ontdek ook de Davidsfonds Cultuurkaart, die u bij alle Davidsfonds activiteiten flink wat korting of andere voordelen oplevert. Of bel ons gewoon, op 016 31 06 00, voor meer informatie. Tot binnenkort!