Berichten over Boeken

Cultuurblog

  1. 24 november 2023

    "De mooiste geschiedenis van België" Jos Vandervelden

    Geschiedenis wordt vaak vastgelegd in woorden, maar soms schilderen kunstenaars het verhaal op hun eigen unieke manier. In "De mooiste geschiedenis van België" neemt Jos Vandervelden ons mee op een boeiende reis door de geschiedenis van België, vertrekkende van de kunstzinnige interpretaties van getalenteerde kunstenaars.

    Wat is de rode draad in Jos zijn werken, wat drijft hem en welk werk uit het nieuwste boek is zijn persoonlijke favoriet? Je komt het hier te weten!

    "De mooiste geschiedenis van België" Jos Vandervelden
    Lees meer over ""De mooiste geschiedenis van België" Jos Vandervelden"
  2. 14 juli 2023

    Gebeten door lezen

    Altijd opnieuw hoor je klachten over het dalende taal- en leesniveau van kinderen. De plaatselijke Davidsfonds-afdeling in Aalbeke blijft niet bij de pakken zitten en steekt de handen uit de mouwen. Zo ontstonden eind 2020 de Leeswolven.

    Gebeten door lezen
    Lees meer over "Gebeten door lezen"
  3. 14 juli 2023

    Herschrijven vind ik leuker dan het schrijven zelf

    Je stuurt je manuscript op naar een uitgeverij. Ze vinden het goed. En dan? Thomas Desmet weet er ondertussen alles van. Zijn eerste boek Arendsoog verschijnt binnenkort. “Een hele beleving. En ik weet nog steeds niet goed hoe alles juist ineen steekt bij een uitgeverij.”

    Herschrijven vind ik leuker dan het schrijven zelf
    Lees meer over "Herschrijven vind ik leuker dan het schrijven zelf"
  4. 28 maart 2023

    Schrijven, kan je dat leren?

    Zolang ze zich kan herinneren, vertrouwt Ann Graus dagelijks gedachten en gebeurtenissen toe aan papier. Op een mooie dag wil ze niet meer alleen voor zichzelf schrijven. De schrijfcursus die Davidsfonds Academie organiseert, begeleid door Kristien Hemmerechts, komt op het perfecte moment.
    Schrijven, kan je dat leren?
    Lees meer over "Schrijven, kan je dat leren?"
  5. 13 maart 2023

    Jeugdboekenmaand met Thomas Desmet

    Jeugdboekenmaand! Een hele maand in het teken van jeugdboeken onder het thema ‘geluk’. Deze week voelden we jeugdauteur Thomas Desmet aan de tand. Zijn allereerste boek, Arendsoog, verschijnt binnenkort. Spannend! Wat weet hij hierover te vertellen?

    Jeugdboekenmaand met Thomas Desmet
    Lees meer over "Jeugdboekenmaand met Thomas Desmet"
  6. 6 maart 2023

    Jeugdboekenmaand met Goedele Ghijsen

    Jeugdboekenmaand! Een hele maand in het teken van jeugdboeken onder het thema ‘geluk’. Deze week voelden we kinder- en jeugdauteur Goedele Ghijsen aan de tand over schrijven, lezen en verhalen.

    Jeugdboekenmaand met Goedele Ghijsen
    Lees meer over "Jeugdboekenmaand met Goedele Ghijsen"
  7. 1 maart 2023

    Voor jou gelezen: Enkele reis Brugge

    Jeugdboekenmaand! Een hele maand in het teken van jeugdboeken onder het thema ‘geluk’. Deze week lazen we Enkele reis Brugge van Hilde E. Gerard voor je. Benieuwd wat we ervan vonden?

    Voor jou gelezen: Enkele reis Brugge
    Lees meer over "Voor jou gelezen: Enkele reis Brugge"
  8. 14 januari 2023

    “Geschiedenis is niet alleen maar gruwel”

    Van oudsher bezingen grote namen het reilen en zeilen van markante figuren. Ook auteur en kunsthistorica Leen Huet laat in haar nieuwe boek individuen aan het woord die hun sporen hebben achtergelaten in de geschiedenis. En ze heeft daarbij de muze Clio aan haar zijde.

    “Geschiedenis is niet alleen maar gruwel”
    Lees meer over "“Geschiedenis is niet alleen maar gruwel”"
  9. 20 december 2022

    Feestelijke boekenwensen

    De feestdagen naderen met rasse schreden. Een nieuw jaar belooft nieuwe hoop, nieuwe voornemens en natuurlijk een hoop hartverwarmende wensen. Dit jaar zeggen we het met literatuur!

    Feestelijke boekenwensen
    Lees meer over "Feestelijke boekenwensen"
  10. 19 november 2022

    "Voorlezen werkt voor iedereen"

    Voorleesweek: dé week in het jaar waarin we graag focussen op het belang en plezier van voorlezen. En wij niet als enige! Brenda Froyen is naast docent in de lerarenopleiding ook auteur van de Wifi-boeken én vurig voorstander van voorlezen voor iedereen. Wat dat juist betekent? Wij voelden haar aan de tand.

    "Voorlezen werkt voor iedereen"
    Lees meer over ""Voorlezen werkt voor iedereen""