logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
The Art of War. Door de oorlog getekendAuteur :
Kazerne Dossin


Prijs :
€ 29.95


Omschrijving :


Honderd overwinningen halen in honderd slagen is niet de hoogste uitmuntendheid; het leger van de vijand onderwerpen zonder strijd is de hoogste uitmuntendheid. (Sun Tzu)

The Art of War. Door de oorlog getekend toont hoe kunst als aanklacht tegen oorlog wordt ingezet. Gerenommeerde kunstenaars zoals Pablo Picasso, Francisco Goya, Otto Dix, George Grosz en Frans Masereel verbeelden oorlog in al zijn vormen. De contexten verschillen, maar het resultaat van geweld is gelijk: dood, verminking, vernieling, ontwrichte samenlevingen en rouw. 

Marie Bamutese, Tomas Baum, Jean Paul Van Bendegem, Christophe Busch, Andreas Niehaus, Herman Van Rompuy, Peter Verlinden, Luc De Vos, Frank van Vree en Dirk De Wachter reflecteren elk vanuit hun eigen vakgebied op de verschillende aspecten die de kunstwerken uitbeelden.
 
KAZERNE DOSSIN vertrekt vanuit het historische verhaal van de vervolging van Joden, Roma en Sinti en van de Holocaust in relatie tot de Belgische casus, om te reflecteren over hedendaagse fenomenen van racisme, uitsluiting en discriminatie.

The Art of War. Door de oorlog getekend

Davidsfonds / Zachte kaft met flappen - 176 p. / 19,5 x 25 cm

ISBN nummer :
9789059088979


:: Bestel