logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share
Van noten en tonenAuteur :
Bossuyt Ignace, meer info


Prijs :
€ 22.50


Omschrijving :


Wat is een toon, een noot, een interval? Hoe ontstaan dissonanten? Wat zijn boventonen? Hoe herken je de tonaliteit van een compositie?

Om muziek te beschrijven geraken veel muziekliefhebbers niet verder dan hoog of laag, lang of kort, luid of stil, goed of slecht. Daar maakt dit boek komaf mee. Van noten en tonen is een heldere inleiding in de gangbare begrippen uit de muziekleer. Ontdek hoe het karakter van muziek bepaald wordt en lees meer over de historische achtergrond van muzieknotatie en terminologie. Gaandeweg krijg je meer inzicht in tonen, ritme, melodie, tempo en klankkleur.

De vele voorbeelden en verwijzingen naar bekende componisten en composities maken de termen en theorie duidelijk. Compleet met een handig lexicon van ca. 700 muzikale begrippen uit het klassieke repertoire, van het gregoriaans tot nu.

Om een aantal muziektermen uit het boek te illustreren stelde Ignace Bossuyt een afspeellijst samen met muziekstukken uit het repertoire van Outhere Music. Klik hier om naar de afspeellijst te gaan. Onder het ISBN-nummer op deze pagina kunt u een document downloaden met een lijst van welk muziekstuk bij welke term hoort.

Prof. Ignace Bossuyt is bijzonder emeritus hoogleraar musicologie aan de KU Leuven. Hij is een veelgevraagd inleider voor concerten en docent bij tal van culturele organisaties.

‘Het werk vertrekt van een even eenvoudig als essentieel idee: de muziekliefhebber toegang bieden tot de basisbegrippen en terminologie rond klassieke muziek. Bossuyt pakt die basiselementen stapsgewijs in thema’s aan. Toegankelijk, helder, uitstekend gesynthetiseerd. De verwijzingen naar bekende composities leggen de band tussen termen en werkelijke muziekpraktijk.’ (Knack)

Van noten en tonen - Wegwijs in muzikale begrippen

Davidsfonds / Zachte kaft - 176 p. / 17 x 24 cm

ISBN nummer :
9789059088771


  Overzicht van muziekstukken bij muziektermen uit 'Van noten en tonen' - 371 kb


:: BestelCursussen :
Op zoek naar nieuwe muzikale kennis